Έναρξη διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas 2013


O διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας “Crazy Business Ideas” διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το IST College το 2011 και είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τολμήσουν να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία του Crazy Business Ideas τις δύο προηγούμενες χρονιές, την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, αλλά και το γεγονός ότι κύριο μέλημα του IST College είναι η καλλιέργεια και προώθηση ενός περιβάλλοντος που στηρίζει, ενθαρρύνει και καλλιεργεί την σύγχρονη επιχειρηματικότητα στους νέους, το IST College διοργανώνει το Crazy Business Ideas και το έτος 2013, θεσμοθετώντας πλέον το διαγωνισμό. O διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α).  

Περιγραφή διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στο κοινό, μπορούν έτσι να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν μία καινοτόμο ιδέα (ενήλικες και ανήλικοι). Η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική. 

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει την ιδέα του μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας www.crazybusinessideas.gr, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας, μαζί με μία φωτογραφία ή video της ιδέας. 

Η αξιολόγηση των ιδεών χωρίζεται σε δύο φάσεις:

Α’ φάση: Ψηφοφορία του κοινού μέσω facebook («προκριματική» φάση)

Β’ φάση: Αξιολόγηση των επιχειρηματικών πλάνων από επιτροπή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών («ημιτελική» και «τελική» φάση)

Α΄φάση (προκριματική):

Οι 50 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό «προκρίνονται» στην Β’ φάση. Ως κίνητρο για όσους ψηφίζουν το IST College  θα δώσει ένα iPad4 και δώρα από το CU μετά από κλήρωση.

Β΄φάση (ημιτελική και τελική):

Ημιτελική

Στη φάση αυτή, οι 50 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους καλούνται να καταρτίσουν επιχειρηματικό πλάνο που θα μετουσιώνει την ιδέα τους σε συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση.  Τα επιχειρηματικά πλάνα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. 

Τελική

Κατά την «τελική» φάση, η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει κάθε ιδέα και θα επιλέξει τις δέκα (10) καλύτερες με βάση την καινοτομία, την ποιότητα/αρτιότητα του επιχειρηματικού πλάνου και το βαθμό κατά τον οποίο η ιδέα είναι υλοποιήσιμη.

Στη συνέχεια, οι ομάδες που υπέβαλαν τις 10 ιδέες που επιλέγηκαν σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, θα κληθούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον της κριτικής επιτροπής η οποία και θα αξιολογήσει τους διαγωνιζόμενους προσθέτοντας ένα επιπλέον κριτήριο, αυτό της ποιότητας της παρουσίασης και ουσιαστικά της ικανότητας κάθε ομάδας να προωθήσει την ιδέα της. 

Τέλος, οι 6 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία, θα κληθούν να πραγματοποιήσουν παρουσίαση 5’ ενώπιον κοινού σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 13 Ιουνίου 2013 στις εγκαταστάσεις του IST College. Στην εκδήλωση αυτή θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν οι 3 νικητές του διαγωνισμού.

Βραβεία διαγωνισμού

Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα λάβει €10.000 αρχικό κεφάλαιο για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση. Το 2ο και 3ο βραβείο θα είναι πλήρης υποτροφία για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα.

Κριτική Επιτροπή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωνσταντίνος Μίχαλος

Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, SWAN Α.Ε.

ΜΕΛΗ

Ονίκ Παλλαντζιάν

Γενικός Διευθυντής Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ

George Elliott

Owner, Naftilia Asset Management

Αλέξανδρος Κωστόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Foresight και Founder of the international public diplomacy campaign Repo(we)rGreece

Alice Corovessi

Founder, Plus Energy Lab και ιδρυτικό μέλος της Startegy

Γιώργος Βούλγαρης

Director, Start Igniter

Ελευθέριος Παπαθανασίου

Πρύτανης IST College

Γιάννης Τσάκαλος

Σύμβουλος επιχειρήσεων, Λέκτορας σε marketing και management

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες, με έναρξη την 22η Φεβρουαρίου 2013 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής ιδεών την 12η Απριλίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον διαγωνισμό, καθώς και τους όρους συμμετοχής σε αυτόν, παρακαλώ πολύ όπως απευθυνθείτε στο www.crazybusinessideas.gr.

Έχεις μία crazy ιδέα και ακόμη δεν την έχεις στείλει;

Μπες στο www.crazybusinessideas.gr , λάβε μέρος στον πιο crazy διαγωνισμό επιχειρηματικότητας & καινοτομίας και δες την ιδέα σου να γίνεται πράξη!

www.crazybusinessideas.gr. Γιατί μόνο τρελές ιδέες μπορούν να σώσουν την Ελλάδα!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Έναρξη διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas 2013

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format