Πανελλήνιος διαγωνισμός σκίτσου με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης του σήμερα»


Ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων ανακοίνωσε ότι συνδιοργανώνει με τον ΔΟΠΠΑΤ, τον  πανελλήνιο διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης του σήμερα».  Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα Τμήματος θεατρικών σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Το Θέμα
Επιλέγει τον Καραγκιόζη ως κεντρική φιγούρα του φετινού Αναπλιώτικου Καρναβαλιού και του διαγωνισμού  πρώτα από όλα γιατί ο Καραγκιόζης, είναι αναπόσπαστο μέρος της νεότερης Ελληνικής Παράδοσης.
 Αναπτύχθηκε την περίοδο της τουρκοκρατίας και αναφέρεται σε γεγονότα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση και τους Ήρωες του 1821, από την Ελληνική Μυθολογία και από την ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 Ο Καραγκιόζης συνεχίζει την πορεία του μέχρι σήμερα και αντλεί τα θέματα του από την καθημερινή μας ζωή, τη φτώχια, τη μιζέρια, την ανεργία και από πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.
 Ο διαγωνισμός
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν  οποιαδήποτε τεχνική και όλων των ειδών τα υλικά  και μέσα, ώστε να δημιουργήσουν την γελοιογραφία τους. Τα έργα δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί.
 Οι όροι του διαγωνισμού και η φόρμα συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων , www.nafplio.gr
 Οι γελοιογράφοι μπορούν να υποβάλουν  έργα τους, το αργότερο έως τις 6 Μαρτίου  2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση nafpldim@otenet.gr Μόνον ηλεκτρονικές υποβολές θα γίνουν δεκτές. Η φόρμα συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από την ίδια διεύθυνση. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό του Δήμου Ναυπλιέων είναι δωρεάν.
 Το μέγεθος των αρχείων πρέπει να είναι 25Χ35cm 300 DPI,TIF,CMYK ή Illustrator
 Ο διαγωνισμός λήγει στις 17 Μαρτίου του 2013 ημέρα εγκαινίων της έκθεσης γελοιογραφίας
Τα έργα θα εκτίθενται σε ειδική εγκατάσταση στην παλιά πόλη στο Ναύπλιο.
 Βράβευση
Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει, από 5μελή επιτροπή. Οι 3 καλύτερες γελοιογραφίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση την ημέρα των εγκαινίων με χρηματικά βραβεία ως εξής: 1ο βραβείο 500 €, 2ο βραβείο 200 € και 3ο βραβείο 100 €.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Πανελλήνιος διαγωνισμός σκίτσου με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης του σήμερα»

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format