Παγκόσμιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge»


tnc.gif

Για πρώτη φορά το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece διοργανώνει στην Ελλάδα στις 5 & 6 Απριλίου 2013 τον Παγκόσμιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge» με συμμετέχοντες ομάδες φοιτητών από επιλεγμένα Business και Law Schools ανά την υφήλιο.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Harvard Law School και του HHL το 2007. Κάθε χρόνο συμμετέχουν ομάδες φοιτητών από κορυφαία πανεπιστήμια από όλο τον κόσμo, όπως, για παράδειγμα, το Harvard Business School και άλλα, οι οποίοι διαγωνίζονται μεταξύ τους σε εικονικές αλλά ρεαλιστικές συνθήκες διαπραγμάτευσης (simulated role plays), κατά τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα. Μετά από τέσσερις γύρους διαπραγματεύσεων οι δύο καλύτερες ομάδες φοιτητών θα διαγωνιστούν στην τελική δοκιμασία, παρουσία VIP κριτών (προσωπικότητες από διάφορους τομείς – πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί κλπ). Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει μία ιδιαιτερότητα που τον διαφοροποιεί καθιστώντας τον και ιδιαιτέρως ελκυστικό: η θεματολογία των διαπραγματευτικών ασκήσεων (role plays) προσαρμόζεται και αναδεικνύει το εκάστοτε μέρος που τις φιλοξενεί. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη όπως στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο Μποδοσάκη καθώς και το πλοίο Liberty στο λιμάνι του Πειραιά. Ο τελικός δε θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ευχή και πεποίθηση του Οργανισμού είναι πως, ο εν λόγω διαγωνισμός θα συμβάλλει, στην ανάπτυξη της διαπραγματευτικής κουλτούρας στον τόπο μας, η οποία τόσο μας χρειάζεται. Το γεγονός ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικά μέρη στην Αθήνα και στον Πειραιά αποτελεί δε μία εξαίρετη ευκαιρία να προβληθεί η πραγματική Ελλάδα της φιλοξενίας, της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.

H διοργάνωση του διαγωνισμού γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΒ (σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και του ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος), ενώ υποστηρίζεται από το ακαδημαϊκα Ιδρύματα HHL, Leipzig Graduate School of Management και το AARHUS UNIVERSITY.

Kαταληκτική ημερομηνία: 14-02-2013

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.thenegotiationchallenge.org ή να επικοινωνήσετε με το ALBA, 210 8964531, communications@alba.edu.gr.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Παγκόσμιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge»

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format