Διαγωνισμός «Οδύσσειες Καινοτομίας» 2013


Στις 28 Ιανουαρίου θα προκηρυχθεί ο δεύτερος διαγωνισμός “Οδύσσειες Καινοτομίας” από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

“Η επιχειρηματική σας ιδέα πρέπει να βασίζεται σε δικά σας ερευνητικά αποτελέσματα και τεχνολογικά «πρωτότυπα». Η ιδέα θα αξιολογηθεί για την πρωτοτυπία της και τις δυνατότητες ανάπτυξής της στην παγκόσμια αγορά και αν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία, η ομάδα σας θα επιβιβαστεί στo…πλοίο «Οδύσσειες Καινοτομίας» και θα ξεκινήσει το εκπαιδευτικό της ταξίδι” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

“Σκοπός του ταξιδιού είναι να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα στηρίζει και εξυπηρετεί την επιχειρηματική σας ιδέα και τους προσωπικούς σας στόχους. Μέντορες επιχειρηματίες που ξεκίνησαν ακριβώς όπως προσπαθείτε να ξεκινήσετε εσείς, θα είναι στο πλευρό σας, να σας συμβουλεύουν για το επιχειρηματικό πλάνο, τον τρόπο που πρέπει να κινηθείτε για να διεκδικήσετε χρηματοδότηση και να προσεγγίσετε στρατηγικούς εταίρους και επενδυτές, καθώς και τον τρόπο να βρείτε συνεργάτες και πελάτες” αναφέρετσι στην ανακοίνωση.

Στο τέλος τα επιχειρηματικά σχέδια με τις καλύτερες προοπτικές θα βραβευτούν! Το 2012, στο πλαίσιο διοργάνωσης του διαγωνισμού, βραβεύθηκαν τέσσερις ομάδες και αναμένεται η υλοποίηση των επιχειρηματικών τους πλάνων (http://ok2012.uoi.gr ). Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα και δύο από τις τέσσερις ομάδες είναι εγκατεστημένες στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου και κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου καλούν τους ενδιαφερόμενος να ετοιμάσουν τις ιδέες τους και να σημειώσουν τις παρακάτω ημερομηνίες:

28/1/2013: Προκήρυξη Διαγωνισμού «Οδύσσειες Καινοτομίας 2013»

4/2-4/3/2013: Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής

11-14/3/2013: Συνεντεύξεις Συμμετεχόντων/Αξιολογηση Ομάδας

21/3/2013: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Επιλογής

5-7/4/2013: 1ος Κύκλος Εκπαίδευσης Ομάδων (Υποχρεωτικός)

12-14/4/2013: 2ος Κύκλος Εκπαίδευσης Ομάδων (Υποχρεωτικός)

10/5/2013: Υποβολή Τελικών Επιχειρηματικών Σχεδίων

Μάιος 2013: Τελετή Βράβευσης

Επικουρικά, για όσους επιθυμούν να συμπληρώσουν την ομάδα τους με νέα μέλη, από 28/1/2013 έως 20/2/2013, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την εύρεση συνεργατών.

Η Ομάδα Συντονισμού ΟΚ2013, διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του ως άνω χρονοδιαγράμματος για σοβαρούς λόγους που αφορούν την οργάνωση του Διαγωνισμού.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Διαγωνισμός «Οδύσσειες Καινοτομίας» 2013

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format