Εθελοντές στους Γιατρούς του Κόσμου φοιτητές του ΑΠΘ


Οι φοιτητές της Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τρίτη συνεχόμενη χρονία, υποστηρίζουν εθελοντικά της Μη Κυβερνητικής Οργανωσης “Γιατροί του Κόσμου”, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος “Νέοι Ιατροί Κατέχουν τα Ηνία” (Ν.Ι.Κ.Η.) , το οποίο υλοποιεί η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει υποστήριξει στους εθελοντές Γιατρούς του Κόσμου, καθώς και να βελτιώσει τις ικανότητες και τις γνώσεις των ίδιων των φοιτητών που συμμετέχουν σε αυτό.

Φέτος, θα συμμετέχουν 75 φοιτητές, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιέςπου συμμετείχαν 40, οι οποίοι θα προσφέρουν 682 ώρες εθελοντικής εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε δύο χρονικα διαστήματα, το καθένα από τα οποία θα διαρκέσει 4 εβδομάδες, από 29 Οκτωβρίου 2014 έως 19 Δεκεμβρίου 2014.

Η Αγγελική Χόρτη, φοιτήτρια ιατρικής, υπεύθυνη του προγράμματος Ν.Ι.Κ.Η και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι:
“Στο πρόγραμμα μετέχουν φοιτητές που φοιτούν από το τρίτο έως το έκτο έτος και βοηθούν το έργο των Γιατρών του Κόσμου, είτε παίρνοντας του ιστορικό του ασθενούς είτε εκτελώντας απλές κλινικές πράξεις όπως πχ μέτρηση πίεσης ή ενέσεις είτε κάνοντας βοηθητικές εργασίες. Πέρα από την εθελοντική υποστήριξη στο έργο των Γιατρών του Κόσμου, που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και κλινική εμπειρία. Φέτος μετέχουν περισσότεροι φοιτητές γιατί το Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο και έτσι μεγάλωσαν και οι ανάγκες. Μετά την λήξη του προγράμματος πολλοί από τους φοιτητές έμειναν ως εθελοντές στους Γιατρούς του Κόσμου”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Εθελοντές στους Γιατρούς του Κόσμου φοιτητές του ΑΠΘ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format