Νοέμβριος στο Viasat History: Αποκαλύπτουμε τα μυστικά της Χαμένης Κιβωτού


Τον Νοέμβριο στο Viasat History αποκαλύπτουμε «Τα μυστικά της Χαμένης Κιβωτού». Από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 23:00 ξετυλίγουμε την ιστορία για το διασημότερο και σημαντικότερο βιβλικό καλλιτέχνημα της ιστορίας. Στη σειρά ακολουθούμε ενδείξεις που οδηγούν στα πιο ασυνήθιστα μέρη στους Αγίους Τόπους και τις γύρω χώρες σε μια προσπάθεια να συλλέξουμε στοιχεία που θα μας διαφωτίσουν για το τι ακριβώς ήταν η Κιβωτός και ποια είναι η τελευταία τοποθεσία στην οποία φυλάσσεται.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 00:05 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Κόλαση επί γης». Αφηγούμαστε την ιστορία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από μια προοπτική που αναγνωρίζει αυτά τα συγκλονιστικά δεδομένα και τον πόλεμο ως ανθρώπινο βίωμα. Τα οκτώ επεισόδια στα οποία ολοκληρώνεται η σειρά εκτυλίσσονται με βάση τη χρονολογική εξέλιξη του πολέμου.

Τα μυστικά της Χαμένης Κιβωτού | Πρεμιέρα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 23:00 και στη συνέχεια Δευτ.-Παρ. την ίδια ώρα.

Η Κιβωτός της Διαθήκης -η ιερή θήκη από χρυσό που κατασκεύασε ο Μωυσής και βασίστηκε σε ακριβείς υπολογισμούς και υλικά που αναγράφονται στη Βίβλο- είναι πιθανώς το διασημότερο και σημαντικότερο βιβλικό καλλιτέχνημα της ιστορίας. Γνωρίζουμε ότι φυλασσόταν στα Άγια των Αγίων στον Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.

Όταν ο ρωμαϊκός στρατός εισέβαλε στην πόλη το 70 μ.Χ. / Κ.Χ, τα υπόλοιπα κειμήλια που διατηρούνταν μαζί της αφαιρέθηκαν και οι Ρωμαίοι τα περιέφεραν στη Ρώμη, ωστόσο καμία αναφορά δεν υπήρξε σχετικά με την Κιβωτό της Διαθήκης… επομένως, τι μπορεί να απέγινε; Στη σειρά ακολουθούμε ενδείξεις που οδηγούν στα πιο ασυνήθιστα μέρη στους Αγίους Τόπους και τις γύρω χώρες σε μια προσπάθεια να συλλέξουμε στοιχεία που θα μας διαφωτίσουν για το τι ακριβώς ήταν η Κιβωτός και ποια είναι η τελευταία τοποθεσία στην οποία φυλάσσεται.

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Κόλαση επί Γης |Πρεμιέρα Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 00:05 και στη συνέχεια καθημερινά την ίδια ώρα

Οι αριθμοί είναι ζοφεροί και πέρα από κάθε φαντασία: οι θάνατοι στρατιωτών υπολογίζονται σε 21-25 εκατομμύρια, οι θάνατοι αμάχων σε 50-55 εκατομμύρια.

Το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία που προκάλεσε ο άνθρωπος ήταν και το πιο φονικό, καθώς στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους αμάχους παρά σε όσους πολέμησαν στα πεδία των μαχών. Αφηγούμαστε την ιστορία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από μια προοπτική που αναγνωρίζει αυτά τα συγκλονιστικά δεδομένα και τον πόλεμο ως ανθρώπινο βίωμα. Τα οκτώ επεισόδια στα οποία ολοκληρώνεται η σειρά εκτυλίσσονται με βάση τη χρονολογική εξέλιξη του πολέμου.

Το πρώτο επεισόδιο τελειώνει με τη ρήση του Τσόρτσιλ «Η μάχη της Γαλλίας έληξε». Μελετούμε την εισβολή της Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση, το Περλ Χάρμπορ, τα κρίσιμα γεγονότα του 1942, το Στάλινγκραντ, το Δεύτερο Μέτωπο, τη λήξη του πολέμου στην Ευρώπη, και τέλος τις συνέπειες.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Νοέμβριος στο Viasat History: Αποκαλύπτουμε τα μυστικά της Χαμένης Κιβωτού

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format