Πως να επιλέξω το σωστό πρόγραμμα Erasmus!


Amount of direction signs with europeans countries names.

Θέλεις να πας ERASMUS .Θέλεις να ανακαλύψεις νέα μέρη ,νέους τρόπους διδασκαλίας ,νέα πρόσωπα. Πώς όμως; Θα επιλέξεις πρώτα την χώρα , το πανεπιστήμιο ; Με ποια κριτήρια θα κάνεις την σωστή επιλογή;

Πριν κάνεις την επιλογή του δικού σου ERASMUS προγράμματος σκέψου:

1) Λέξη κλειδί : ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ! Για να συμμετάσχει κανείς σε τέτοιου είδους προγράμματα χρειάζεται μία ικανοποιητική έως πολύ καλή ακαδημαική επίδοση και επιτυχής περάτωση των μαθημάτων του πρώτου έτους .

2) Σκέψου την ΓΛΩΣΣΑ. Το πιο πιθανό είναι τα μαθήματα να πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα ,αλλά όπως και εδώ η ζωή σου δεν περιτριγυρίζεται αποκλειστικά γύρω από το πανεπιστήμιο.Συνεπώς θα πρέπει να σκεφτείς αν στην χωρα που θα επιλέξεις να ζήσεις κάποιους μήνες ,θα μπορείς να επικοινωνείς με τους ντόπιους .

3) Μην επιλέξεις τις «Must» χώρες . Δώσε εμφαση στο πανεπιστήμιο αλλά και στην θέση της χώρας ,ώστε να μπορείς να ταξιδέψεις και στα γειτονικά κράτη !

4) Κάνε έρευνα για τα πανεπιστήμια. Μα πού αλλού; Στο Internet ! Επισκέψου τις επίσημες ιστοσελίδες των πανεπιστημίων και δες τι ακριβώς σε ενδιαφέρει.

5) Ρώτα! Δεν είναι κακό και σίγουρα θα σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Ρώτα σπουδαστές από μεγαλύτερα έτη που έχουν ζήσει αυτή την μοναδική εμπειρία και μάθε τι έχει να σου προσφέρει το πρόγραμμα, πως είναι η ζωή στην κάθε χώρα και οτιδήποτε σχετίζεται με το ERASMUS.

6) Εκτός από το «πώς» ,εμάς τους φοιτητές μας ενδιαφέρει και το «πότε» . Συχνά η συμβουλή είναι να επιλέξεις ένα εξάμηνο ή έτος με λιγότερα υποχρεωτικά μαθήματα ,για την δική σου διευκόλυνση.

Ό,τι και να επιλέξεις ,σκέψου όσα αναφέρθηκαν παραπάνω πριν πάρεις την απόφασή σου. Όπως και να έχει ,το Erasmus θα σου δώσει μία πλούσια εμπειρία και γεμάτη με γεγονότα και συναισθήματα ,που θα σε συντροφεύουν για όλη σου την ζωή!

Για το Mystudentpasss.gr : Κατερίνα Ρούβαλη

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
1
Angry
Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πως να επιλέξω το σωστό πρόγραμμα Erasmus!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format