Προς κατάργηση η ποινή φυλάκισης σε όσους συμμετέχουν σε καταλήψεις


Στη βουλή κατατίθεται τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ΠΝΠ βάσει της οποίας τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης οι μαθητές που συμμετείχαν σε καταλήψεις.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στη Βουλή τον περασμένο μήνα ενταγμένη στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» ωστόσο αποσύρθηκε και θα συμπεριληφθεί στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την έρευνα.

Ο κ. Φίλης είχε χαρακτηρίσει την υπό κατάργηση ΠΝΠ ως μαθητοδικείον και είχε δεσμευτεί για τον γενικότερο εκδημοκρατισμό του πλαισίου λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων. Στην αιτιολογική έκθεση το υπουργείο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι με την προτεινόμενη διάταξη αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της σχολικής ζωής στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με την αποποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Η κατάργηση της ΠΝΠ περί ομαλής λειτουργίας των σχολείων κρίνεται αναγκαία προκειμένου να προστατευθούν οι ανήλικοι από ιδιαίτερα ψυχοφθόρες διαδικασίες ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης λόγω των δημοκρατικών διεκδικήσεών τους.

Πηγή: Δημοκρατία

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Προς κατάργηση η ποινή φυλάκισης σε όσους συμμετέχουν σε καταλήψεις

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format