To πρόγραμμα Erasmus σε αριθμούς


Τον Ιανουάριο του 2016 (28/1/2016) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τα στοιχεία για το τελευταίο ακαδημαϊκό έτος  του προγράμματος Erasmus, που καλύπτουν την κινητικότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα προγράμματα συνεργασίας στο πλαίσιο του παλαιού προγράμματος “Δια Βίου Μάθησης (2007-2013)”, που αποτελεί μέρος του προγράμματος Erasmus +.

erasmus-plus-infographic-01

Την χρονιά 2014, επενδύθηκαν πάνω από δύο δισεκατομμύρια € με τα οποία 650.000 νέοι επωφελήθηκαν από το Erasmus+ μέσα από την συνεργασία 70.000 οργανισμών σε όλο τον κόσμο όπου δημιούργησαν περισσότερα από 18.000 προγράμματα.

erasmus-plus-infographic-02

Σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι απόφοιτοι που είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus είναι πολύ λιγότερο πιθανό να είναι άνεργοι ένα χρόνο μετά την αποφοίτηση τους και πολύ πιο πιθανό να λάβουν μια θέση πρακτικής άσκησης. Με μελέτες που έχουν γίνει αναδεικνύετε επίσης η σημασία των δεξιοτήτων που αναζητούν οι εργοδότες από τους νέους που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας όπως η προσαρμοστικότητα και η επίλυση προβλημάτων οι οποίες ενισχύονται μέσα από το πρόγραμμα του Erasmus και αναγνωρίζονται διεθνώς.

erasmus-plus-infographic-04

Όσον αφορά την ανταλλαγή φοιτητών στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus για σπουδές αλλά και για πρακτική άσκηση μόνο το 2013/2014 περισσότεροι από 270.000 φοιτητές σε όλη την Ευρώπη αξιοποίησαν αυτή την μοναδική ευκαιρία.

erasmus-plus-infographic-05

Οι πέντε πιο δημοφιλείς προορισμοί των φοιτητών για Erasmus είναι με την σειρά η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση με τις χώρες που οι φοιτητές απο την Ευρώπη επιλέγουν να κάνουν το Erasmus τους.

erasmus-plus-infographic-06

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι το 61% των φοιτητών που αξιοποιούν το πρόγραμμα Erasmus είναι γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των φοιτητών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι 23 όπου διαμένουν συνήθως ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο και λαμβάνουν κατα μέσο όρο χρηματική επιχορήγηση 274 €.

Δές ακόμα στο mystudentpass.gr:

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

To πρόγραμμα Erasmus σε αριθμούς

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format