Ο νέος πλήρης οδηγός του προγράμματος Erasmus+


Περί τίνος πρόκειται;

Ο οδηγός του προγράμματος Erasmus+ είναι αναπόσπαστο μέρος της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το Erasmus+ 2015 σύνδεσμος  προς  ιστότοπο εκτός Επιτροπής. Οι οργανισμοί και τα ιδρύματα που επιθυμούν να λάβουν χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης αυτής, πρέπει να πληρούν τους όρους συμμετοχής και χρηματοδότησης που αναφέρονται στον οδηγό.

Το έγγραφο αυτό παρέχει πληροφορίες για:

◾τις προτεραιότητες του προγράμματος,
◾τις υποστηριζόμενες δράσεις,
◾τη διαθέσιμη χρηματοδότηση για τις διάφορες δράσεις, καθώς και
◾λεπτομερείς πληροφορίες για τις δυνατότητες συμμετοχής.

Για τις δράσεις που διαχειρίζεται ο Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA), παρέχονται ενδεικτικά στοιχεία για τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, καθώς και τον κατά προσέγγιση αριθμό των σχεδίων που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν ανά δράση.

Μετά την αναθεώρηση της γενικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων 2015 σύνδεσμος  προς  ιστότοπο εκτός Επιτροπής, δημοσιεύθηκε αναθεωρημένη έκδοση του οδηγού του προγράμματος 2015 (2η έκδοση της 23/10/2014). Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (1η έκδοση )  της 06/10/2014), το νέο έγγραφο εισάγει τις ακόλουθες αλλαγές:

◾η προθεσμία για τις στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς εκπαίδευσης και κατάρτισης (Κύρια Δράση 2) άλλαξε από τις 30/04 στις 31/03/2015,
◾οι όροι συμμετοχής των ρωσικών ιδρυμάτων στη δράση ανάπτυξης ικανοτήτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Κύρια Δράση 2) περιγράφονται λεπτομερώς σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσον αφορά τη διμερή συνεργασία με τη Ρωσία,
◾οι όροι συμμετοχής οργανισμών από χώρες-εταίρους στο πλαίσιο των συμπράξεων συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού είναι ίδιοι με αυτούς που ορίζονται στον οδηγό του προγράμματος 2014.

Ποιες γλωσσικές εκδόσεις είναι διαθέσιμες;

Ο οδηγός του προγράμματος διατίθεται στις ακόλουθες γλώσσες:

bg cs da de et el en es fr it lv
lt hr hu mt nl pl pt ro sk sl fi
sv

Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση;

Οι οργανισμοί καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στον αρμόδιο εθνικό φορέα της οικείας χώρας ή στον EACEA σύνδεσμος  προς  ιστότοπο εκτός Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Τα ηλεκτρονικά δελτία υποβολής αιτήσεων και τα σχετικά έγγραφα για το 2015 είναι επί του παρόντος υπό κατάρτιση και θα είναι διαθέσιμα στους ιστότοπους των αρμόδιων Εθνικών Φορέων και του EACEA σύνδεσμος  προς  ιστότοπο εκτός Επιτροπής.

Για την προετοιμασία της πρότασής σας, διατίθενται παραδείγματα ηλεκτρονικών δελτίων τα οποία μπορείτε να συμβουλευθείτε.

Τα άτομα που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρέπει να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό, το ίδρυμα ή τον εκπαιδευτικό τους φορέα.

Πού μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες;

Οι οργανισμοί που αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Εθνικό τους Φορέα ή τον EACEA σύνδεσμος  προς  ιστότοπο εκτός Επιτροπής.

Πού μπορείτε να βρείτε προηγούμενες εκδόσεις του οδηγού;

Η προηγούμενη έκδοση του οδηγού για το 2015 διατίθεται παρακάτω:

1η έκδοση (06/10/2014)

Ο οδηγός του προγράμματος για το 2014 είναι επίσης διαθέσιμος εάν θέλετε να τον συμβουλευθείτε, αλλά ισχύει μόνον για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Erasmus+ 2014 .

Μην ξεχάσεις να μας βρείς στο Facebook: Mystudentpass.gr

ΠΗΓΗ : ec.europa.eu | Το διαβάσαμε ΕΔΩ

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ο νέος πλήρης οδηγός του προγράμματος Erasmus+

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format