Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στους φοιτητές; | Part 2


Στο πρώτο μέρος του άρθρου παρουσιάστηκαν μερικές από τις παροχές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στους φοιτητές του, όπως είναι η δωρεάν σίτιση, η βιβλιοθήκη, ο χώρος αναγνωστηρίου, το συμβουλευτικό κέντρο κ.α.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, με τις υπόλοιπες παροχές του πανεπιστημίου, όπως είναι οι πολιτιστικές δραστηριοότητες, οι φοιτητικοί σύλλογοι, κτλ:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:

Σκοπός λειτουργίας του Γραφείου Αθλητισμού είναι να βοηθήσει και να ωθήσει τους φοιτητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να απολαύσουν την σωματική και ψυχική ευφορία που ακολουθεί μετά την άσκηση.

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα ακόλουθα αθλήματα: Γυμναστική, Κλασικός αθλητισμός, Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Κολύμβηση, Υδατοσφαίριση, Αντισφαίριση, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Χιονοδρομίες, Ορειβασία, Παραδοσιακοί χοροί, Ποδηλασία, Ιστιοπλοΐα, Σκάκι, Βeach volley, 5×5 ποδόσφαιρο και Aerobic.

Τα προγράμματα αθλητισμού αρχίζουν από 1 Οκτώβρη και τελειώνουν στις 30 Ιουνίου. Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Γραφείο, κάθε Τρίτη και Τετάρτη και ώρες 12:00 έως 13:00.

Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 21, Γραφείο 514

Τηλ. 210-4142527

Φαξ: 210-4142572

e-mail: mstam@unipi.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γραφείο Αθλητισμού, τους όρους και τις αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα, πατήστε εδώ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

Το ίδρυμα διαθέτει και Θεατρική Ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές. Για να μάθετε περισσότερα για τη δράση της, το πώς να γίνετε μέλη, κ.α. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ( theatriki.unipi.gr ) ή επικοινωνήστε μέσω e-mail στη διεύθυνση: papei@panepistithea.gr

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ:

Τα Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Πειραιώς oργανώθηκαν και συντονίζονται από τους φοιτητές και πτυχιούχους κλασσικών σπουδών Ραφαήλ Αραούζο και Στέφανο Αλεξόπουλο του τμήματος ΟΔΕ του Πανεπιστημίου.

Μέσω των ΜΣ οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν και να μεταδώσουν μουσικές γνώσεις με τη βοήθεια μαθημάτων που λαμβάνουν χώρα σε αίθουσες του Πανεπιστημίου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται ομάδες μουσικών – φοιτητών που ονομάζονται Μουσικά Σύνολα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα τους στο facebook: Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Πειραιώς.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

Ο Σύλλογος φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιώς «Ο ΠΛΑΤΩΝ» που ιδρύθηκε το 1978 αποτελεί το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας. Ανήκει στην ΕΦΕΕ και τυπικά διοικείται σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του, που είναι εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο Πειραιώς. Όργανα του Συλλόγου είναι: η Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή.

Ο Ωκεανός είναι μη κερδοσκοπικός σύλλογος, πολιτικά ανεξάρτητος και μέλη του είναι οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών. Ιδρύθηκε το 1995, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση των δραστηριοτήτων των φοιτητών αλλά και την ανάπτυξη και βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 40, Τ.Κ. 185 34, Πειραιάς.
Τηλ – Fax: 4142550.
e-mail: the-ocean-cluΒ@Ηotmail.com

Η AIESEC είναι o μεγαλύτερος παγκόσμιος, ανεξάρτητος, μη κομματικός, μη κερδοσκοπικός, εθελοντικός, φοιτητικός Οργανισμός και αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα για νέους να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους. Με παρουσία σε 106 χώρες και περισσότερα από 1100 πανεπιστήμια, η AIESEC προσφέρει απαράμιλλες εμπειρίες για την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων στα μέλη της, δημιουργώντας ένα διεθνές δίκτυο από φορείς αλλαγής με σκοπό να φέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Διεύθυνση: Βούλγαρη 97, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 211 75 09 047
e – mail: aiesec.papei@gmail.com

Η AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) είναι μία από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης. Ως μια Μη Κυβερνητική, πολιτικά ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική οργάνωση, είναι ανοιχτή στους φοιτητές και στους νέους από όλες τις σχολές και ειδικότητες.Η AEGEE κάνει πράξη την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Λειτουργεί χωρίς εθνικό επίπεδο και φέρνει σε επαφή νέους από διαφορετικές χώρες. Η AEGEE προσπαθεί για μια δημοκρατική, ποικιλόμορφη και χωρίς σύνορα Ευρώπη, η οποία είναι κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ενοποιημένη, και εκτιμά τη συμμετοχή των νέων στην κατασκευή και την ανάπτυξη της.

Πρόεδρος AEGEE-Peiraias: Νταϊάνα Πονηρού
Email : dponiros@gmail.com
Κινητό : +30 6936336927

TEDx University of Piraeus:

Το TEDx University of Piraeus αποτελεί έργο του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών.

Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει ιδεαλιστές της ανθρωπότητας, εμπνευσμένους επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς με προοδευτική σκέψη και φορείς αλλαγής της κοινωνίας, οι οποίοι θα μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες και θα δώσουν το έναυσμα στους νέους να αναπτύξουν, να μοιραστούν και να κάνουν τις ιδέες τους πράξη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.tedxuniversityofpiraeus.com

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς παρέχει στους φοιτητές του και μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την διευκόλυνσή του και την άμεση εξυπηρέτηση τους πάνω σε ακαδημαϊκά θέματα. Παρακάτω, βρίσκονται οι υπηρεσίες αυτές:

Πρόκειται για την παροχή στο Εκπαιδευτικό προσωπικό, τα μέλη ΕΤΕΠ, το διοικητικό προσωπικό, τους υποψήφιους διδάκτορες και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω παγκόσμιου ιστού (webmail). Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει την αποστολή και λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω μιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης, η οποία είναι προσωπική για κάθε χρήστη.

  • Ασύρματη Σύνδεση Wi-Fi 

Όλοι οι χώροι διδασκαλίας του Πανεπιστημίου καλύπτονται από ελεύθερο ασύρματο δίκτυο wi-fi, στο οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να συνδεθεί για να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες πλοήγησης στο διαδίκτυο.

 

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.unipi.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στους φοιτητές; | Part 2

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format