Η εμπειρία μου στην AIESEC του ΟΠΑ


Τι κάνεις όταν νιώθεις πως αδρανείς; Πώς ενεργοποιείς τον εαυτό σου να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του και να κάνει μια αλλαγή στη ζωή του; Για μένα η απάντηση είναι η AIESEC.

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί αποκλειστικά από φοιτητές φοιτητές. Αχ πολύ ψυχρό μου ακούγεται αυτό !Για μένα η AIESEC είναι μια οικογένεια, μια ομάδα ανθρώπων που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω μοναδικές εμπειρίες, με στήριξε και με βοήθησε να καταλάβω πως ο μόνος που μπορεί να σε σταματήσει από το να εξελιχθείς, από το να δημιουργήσεις και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου δεν είναι κανένας άλλος παρά ο εαυτός σου.

Η AIESEC σε ωθεί να έρθεις σε επαφή με το κόσμο, να γνωρίσεις ανθρώπους, να δεις το τρόπο σκέψης τους, να καταλάβεις τις δυνατότητές σου, να δώσεις μα πάνω απ’ όλα να πάρεις. Δουλεύεις σε ομάδα, προσπαθείς να πετύχεις τους στόχους της ομάδας σου αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και συνάμα να πετύχεις τους προσωπικούς σου στόχους που θέτεις για τον εαυτό σου, στόχους που σχετίζονται με το πώς θέλεις να βλέπεις εσύ τον εαυτό σου κάθε πρωί, πώς θέλεις να διαμορφώσεις τη προσωπικότητά σου, να φτάσεις στα όριά σου.

Εγώ έφτασα στα όριά μου πολλές φορές και τελικά κατάλαβα πως έχω περισσότερες αντοχές απ’ όσες πίστευα. Το πιο σημαντικό ερέθισμα που μου έδωσε η εμπειρία μου αυτούς τους τέσσερις μήνες ήταν η φιλοξενία του Joaquim στο σπίτι μου. Ο Joaquim ζει στο Καναδά και μέσω της AIESEC ήρθε στην Ελλάδα, έγινε εθελοντής, άλλαξε εκείνος και μαζί του και εγώ. Μπορεί σε κάποιον να ακουστεί αστείο αλλά όταν ένας άνθρωπος από την άλλη μεριά της Γης έχει ακριβώς τις ίδιες συνήθειες με σένα νιώθεις ότι ο κόσμος μικραίνει, ότι τα σύνορα είναι απλές γραμμές σε χάρτες δίχως νόημα και πως ζεις σε μια κοινωνία παγκόσμια. Όταν ακούς ένα Καναδό να σου λέει πως με την επίσκεψή του εκπλήρωσε ένα του όνειρο δεν μπορείς παρά να νιώσεις δέος, σεβασμό και απέραντη ευγνωμοσύνη για κείνον και την AIESEC που τον έφερε στο δρόμο σου.

Κάθε μας πράξη ορίζεται από τις επιθυμίες μας, τα όνειρά μας και στοχεύει στο να φτάσουμε πιο κοντά σε αυτά. Όμως για να πλησιάζεις, όντως, στα όνειρα σου, για να ξέρεις πως είσαι στη σωστή κατεύθυνση οφείλεις να γνωρίζεις ποια είναι τα όνειρά σου, πού ήσουν, πού είσαι και πού θες να πας. Η AIESEC πέτυχε να με ξεκλειδώσει και να μπορέσω να κάνω πράξη όνειρα και σκέψεις ζωής. Τελικά εκείνη η φράση που χα διαβάσει σε ένα βιβλίο της Φακίνου είναι αληθινή: ”Χρειαζόμαστε τους άλλους για να ορίσουμε ή στη περίπτωσή μου να ξαναορίσουμε τον εαυτό μας”.

Εάν θέλεις και εσύ να ζήσεις μια ανάλογη εμπειρία συμπλήρωσε την αίτηση μέλους της AIESEC έως 30/9 στο ​www.aiesec.gr/students/act​


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Η εμπειρία μου στην AIESEC του ΟΠΑ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format