Κάνεις το γνωστό “κρακ” στα δάχτυλά σου; Μάθε αυτό!


Μια συνήθεια που δεν θα κόψουμε ποτέ! Ο ήχος «κρακ κρακ κρακ» είναι τόσο δελεαστικός. Όταν είσαι αγχωμένος, όταν νιώθεις άβολα, όταν απλά βαριέσαι, παντού και πάντα είναι εκεί. Πώς να κόψεις κάτι που τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνεις ότι το κάνεις; Όσο κήρυγμα και να ακούσουμε από γονείς και συγγενείς για το πόσο κακό είναι αυτό που κάνουμε , εμείς εκεί, συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Άλλα μήπως δεν είναι και τόσο κακό, και απλά οι υπόλοιποι είναι υπερβολικοί;

706FA11F-05CC-405A-815B1D4AEC9BC3BFΤι ακριβώς συμβαίνει; Ανάμεσα στις αρθρώσεις μας έχουμε ένα υγρό, το αρθρικό υγρό, το οποίο μοιάζει με τον κρόκο του αυγού. Όταν πιέζεις τις αρθρώσεις σου, απελευθερώνεται αέρας ο οποίος σχηματίζει κάτι σαν φούσκες μέσα στο αρθρικό υγρό, οι οποίες σκάνε, δημιουργώντας αυτόν τον ήχο.
Για να μπορέσεις να το ξανακάνεις πρέπει να περιμένεις 20 λεπτά, έτσι ώστε ο αέρας να επιστρέψει στο αρθρικό υγρό.

Ο ήχος αυτός όμως διαφέρει από εκείνον που ακούμε όταν για παράδειγμα σηκωνόμαστε απότομα. Ο ήχος αυτός οφείλεται στους τένοντες που γλιστρούν ανάμεσα στους μύες ή πάνω από τα κόκκαλα. Έτσι όταν η άρθρωση κινείται, ο τένοντας «σπάει» κάνοντας αυτόν τον ήχο.

Οι περισσότερες επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν πως αυτή η συνήθεκατάλογος.jpgkn,mm,ια συσχετίζεται ελάχιστα ή και καθόλου με τα αρθριτικά. Ο Donald Unger είναι ένας ερευνητής , ο οποίος εφάρμοσε την έρευνα του πάνω του , αφού αποφάσισε να κάνει κρακ στα δάχτυλα του αριστερού χεριού του για 60 χρόνια, με σκοπό να ανακαλύψει αν η συνήθεια αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει αρθριτικά. 60 χρόνια μετά, παρατήρησε ότι δεν είχε αρθριτικά ούτε στο αριστερό του χέρι που προκαλούσε το κρακ αλλά ούτε και στο δεξί του που δεν πείραζε.

 

Βέβαια, το 1990 κάποιος ερευνητής είχε υποστηρίξει πως το να το κάνεις αυτό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα χέρια και να μειώσει την δύναμη στην γραφή, όμως δεν έγινε ποτέ περαιτέρω έρευνα σε αυτό.

Έτσι, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε «κρακ» ελευθέρα, ή έστω μέχρι να βγει κάποια έρευνα που να μας αποδεικνύει πόσο κακό είναι . Μέχρι τότε… «κρακ κρακ κρακ»!

Δείτε το βίντεο της έρευνας ΕΔΩ

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Κάνεις το γνωστό “κρακ” στα δάχτυλά σου; Μάθε αυτό!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format