Πόσο ωραία ΔΕΝ μαγειρέυω !


Μαγειρική και φοιτητές. Σοβαρά τώρα; Πώς τόλμησα να βάλω δίπλα-δίπλα αυτές τις δύο τόσο ασύμβατες λέξεις ; Η μαγειρική είναι η αλήθεια πως δεν είναι το «φόρτε» μας ,το «ατού» μας , το δυνατό μας σημείο τέλος πάντων. Είναι κάτι σαν την ακαταστασία για την ελληνίδα νοικοκυρά , μην την δει ,την πάτησες! Έτσι και εμείς ,μην μαγειρέψουμε ,την έκατσες! Μην μας κρίνετε και μην βιαστείτε να μας πείτε ανεπρόκοπες ,γιατί πώς θα αποκατασταθούμε ; Οι φοιτητές χρειαζόμαστε έναν οδηγό επιβίωσης για την κουζίνα ,έξυπνα tips και πανεύκολες συνταγές σαν αυτές που σας έχει δείξει το mystyudentpass.gr .

Το ότι αν αναζητήσεις στο διαδικτυο τις λέξεις κλειδιά «μαγειρική» και «φοιτητές» και σου βγάλει τις λέξεις «εύκολες», «γρήγορες», «οικονομικές» συνταγές ,δεν είναι τυχαίο. Ερχόμαστε λοιπόν στους τρεις βασικούς λόγους που δεν μαγειρεύουμε ή το κάνουμε με δόσεις. Δεν θέλουμε να δυσκολεύουμε την ζωή μας ,δεν θέλουμε να περνάμε χρόνο πάνω από ένα μάτι (θέλουμε να περνάμε χρόνο μπροστά στα δυο μάτια κάπου,αλλά κάπως ξεφύαμε ) και δεν θέλουμε να ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε ό,τι δεν μπορεί να «συναρμολογηθεί» με πάνω από δύο κινήσεις – «τσακ –πατ». Η μαγειρική δεν μας κάνει να βγάζουμε σπυριά ,αλίμονο. Την αγαπάμε ! Λατρεύουμε την μαγειρική στο τελευταίο της στάδιο ! Τα προπαρασκευαστικα ,το καθάρισμα και ό,τι άλλο συνεπάγεται ,τα προσπερνάμε για να μην πω τα μισούμε .για αυτό και επιλέγουμε να τα κάνει άλλος. Και πριν προλάβουν τα αγόρια της παρέας να πούνε « Θα μαγειρεύει η Μαρία, η Ελένη , η όποια τυχαίνει να είναι η κοπέλα σας» ,σας λέω πως όχι ,εννοώ την μαμά σας, την θεία σας, την γιαγιά σας. Και κάπου εδώ νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην λέσχη ,που δεν μας αφήνει να λιμοκτονήσουμε .

Τι σημαίνει όμως να μην μαγειρεύεις ;
Εντάξει το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχεις φαί όποτε εσύ θέλεις .
ΑΛΛΑ εκτιμάς την μαγειρική της μαμάς σου ,σου λείπει και την απολαμβάνεις όταν επιστρέφεις στην πόλη σου.
Δεν μπορείς να καλέσεις έναν άνθρωπο για δείπνο .
Αν γνωρίσεις κάποιον που να παίζει την κουτάλα στα δάχτυλα,εσύ παρακαλάς τον Θεό να μην γυρίσει η συζήτηση στο «Εσύ ,μαγειρεύεις;» -Αμέ μέχρι και το κουνουπίδι το τρώω άβραστο.

Κάποια στιγμή θα μάθουμε να μαγειρεύουμε ,καλά ,κακά ,μέτρια ,πάντως θα μάθουμε .Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι ,που έχουν βρεί τον τρόπο να κάνουν την μαγειρική παιχνιδάκι ,αλλά να ξέρετε χαλάτε την πιάτσα.

Για το Mystudentpass.gr :Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πόσο ωραία ΔΕΝ μαγειρέυω !

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format