Θέσεις εργασίας για νέους έως 30 ετών


Μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πρόκειται να κάνει 1.500 προσλήψεις ανέργων ηλικίας έως 30 ετών για τη στελέχωση του υπό διαμόρφωση Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης.
Πρόκειται για μια σειρά δομών που θα συσταθούν στους δήμους για την ενίσχυση και υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ιδιαίτερα των αστέγων και όσων βρίσκονται ή απειλούνται από κατάσταση φτώχειας, για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για άνεργους νέους, καθώς και για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνικών φορέων ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στο Δίκτυο.
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, αφορά στη χρηματοδότηση Σχεδίων Δράσης για τη δημιουργία ή λειτουργία 8 κατηγοριών Κοινωνικών Δομών που θα παρέχουν υπηρεσίες για την κάλυψη βασικών αναγκών των πολιτών.
Οι Δομές αφορούν σε Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Τράπεζες Χρόνου (δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών), Δημοτικούς Λαχανόκηπους, Υπνωτήρια, Δομή Παροχής Συσσιτίων, αλλά και σε Γραφεία Διαμεσολάβησης. Αυτές θα λειτουργούν σε δήμους με πληθυσμό άνω των 80.000 κατοίκων, ενώ δικαίωμα υποβολής Σχεδίων Δράσης έχουν φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σωματεία, ιδρύματα, Εταιρίες Αστικού Δικαίου, συνδικαλιστικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις. Οι δικαιούχοι φορείς συμπράττουν με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα, καθώς και νομικά πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου που νομίμως υλοποιούν δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα.
Για τη λειτουργία των δομών αυτών λοιπόν, θα δημιουργηθούν 1.500 νέες θέσεις εργασίας για νέους ανέργους με 24μηνες συμβάσεις εργασίας.
Πηγή: www.apofoitos.com


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Θέσεις εργασίας για νέους έως 30 ετών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format