Πανελλήνιες 2015: Φυσικοθεραπεία


Τα παραϊατρικά τμήματα βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις των μαθητών αφού τους δίνουν την ελπίδα πιο άμεσης αποκαταστάσης. Έτσι πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τα τμήματα Φυσικοθεραπείας σε ΤΕΙ σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Τα τμήματα αυτά των ΤΕΙ είναι μεσαίας βαθμολογικής κλίμακας ενώ η ζήτηση τους είναι πολύ υψηλή. Στη συνέχεια ακολουθεί ένας πίνακας που αναφέρει τις βάσεις εισαγωγής για το 2014, το σύνολο των υποψηφίων που δήλωσαν το τμήμα αλλά και τον αριθμό των υποψηφίων που είχαν ως πρώτη τους επιλογή κάποιο τμήμα Φυσικοθεραπείας.

ΤΜΗΜΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2014

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ 90%

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 90%

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

16022

10060

466

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

16291

9067

563

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

14931

7834

58

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΑΙΓΙΟ)

14770

7521

134

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Οι απόφοιτοι Φυσικοθεραπείας μπορούν να εργαστούν τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδωτικό, μπορούν να απασχοληθούν, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με τους γιατρούς, μετά από σχετική ιατρική διάγνωση, με την πρόληψη, βελτίωση και αποκατάσταση παθολογικών καταστάσεων, συγγενών και επίκτητων, καθώς και τραυματικών βλαβών που προκαλούν διαταραχές στο ερειστικό, μυϊκό, νευρικό, αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Τους δίνεται η δυνατότητα να ιδρύσουν ιδιωτικά εργαστήρια Φυσικοθεραπείας. Πρώτα όμως πρέπει να πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πιο συγκεκριμένα μπορούν να εργαστούν σε Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, σε Κέντρα Υγείας, σε ΚΑΠΗ, σε Κέντρα αποκατάστασης, σε Ερευνητικά κέντρα, σε Αθλητικά Σωματεία, σε Υδροθεραπευτήρια αλλά μπορούν να κάνουν και κατ’οίκον επισκέψεις. Επιπλέον έχουν το δικαίωμα διορισμού στην εκπαίδευση αφού εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ18.24 αλλά και στον κλαδό ΠΕ28, δίνοντάς τους την δυνατότητα να εργαστούν στην ειδική αγωγή.

Τα ποσοστά ανεργίας στο κλάδο της Φυσικοθεραπείας είναι αρκετά χαμηλά αφού υπάρχει έλλειψη Φυσικοθεραπευτών με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι να έχουν πολλές πιθανότητες απορρόφησης στην αγορά εργασίας.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Φυσικοθεραπεία

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format