Φοιτητές του ΑΠΘ διεκδικούν την πρωτιά σε διαγωνισμό ρωσικών


Την πρωτη θέση σε διαγωνισμό γνώσης της ρωσικής γλώσσας διεκδικούν οκτώ φοιτητές του ΑΠΘ που αναχώρησαν χθες για το Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Κουμπάν, το οποίο θα φιλοξενήσει τους Ελληνες διαγωνιζομένους για μία εβδομάδα. Τη συμμετοχή των Ελλήνων φοιτητών έκανε γνωστή ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης Περικλής Μήτκας ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Κουμπάν ως επικεφαλής ακαδημαϊκής αποστολής του προγράμματος “Ιάσων” που στοχεύει στην ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στα παρευξείνια πανεπιστήμια.

Ο κ. Μήτκας επισήμανε στον Ρώσο πρύτανη ότι στο ΑΠΘ υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το μάθημα ρωσικής γλώσσας και τόνισε ότι το ίδρυμα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες καθώς υπάρχει μόνο ένας καθηγητής. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η ενίσχυση της διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας με την τακτική αποστολή επισκεπτών καθηγητών από το Κουμπάν Επίσης επιβεβαιώθηκε η απόφαση για την ίδρυση κέντρου πιστοποίησης της ρωσικής ως ξένης γλώσσας στο ΑΠΘ και αποφασίστηκε η ενδυνάμωση των ελληνικών σπουδών στα παρευξείνια πανεπιστήμια.

Πηγή: Δημοκρατία


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Φοιτητές του ΑΠΘ διεκδικούν την πρωτιά σε διαγωνισμό ρωσικών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format