Τι να περιμένουμε από την τεχνολογία το 2016


Το 2015 ήταν μια μεγάλη χρονιά για την τεχνολογία. Κάναμε πολλές ανακαλύψεις φθάσαμε σε πολύ σημαντικά ορόσημα – αλλά το 2016 θα είναι μια ακόμα  μεγάλύτερη χρονιά.  Τι έχουνε να δούνε λοιπόν εφέτος τα ματάκια μας;

Τον αργό θάνατο των κωδικών πρόσβασης

Την τεχνολογία αυτή την περιμένω εδώ και χρόνια. Μισώ θανάσιμα τους δεκάδες κωδικούς που πρέπει να θυμάμαι για τις δύο η τρείς φορές που θα χρησιμοποιήσω ένα λογαριασμό σε κάποιο site ή υπηρεσία.

Ευτυχώς, σιγά σιγά αχνοφένεται ο αργός θάνατος των κωδικών καθώς οι αισθητήρες για τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι πλέον στανταράκι στα καλύτερα smartphones, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ψήνεται στα Windows 10, η Mastercard εξετάζει την αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης με selfies και μέχρι το τέλος του έτους, αυτή η τάση είναι αρκετά πιθανό να έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Στο καλό και να μην μας γράφετε..

Την εικονική πραγματικότητα που θα γίνει mainstream

Το 2016 θα είναι η χρονιά που η εικονική πραγματικότητα αναμένεται να γίνει επιτέλους mainstream. «Μακροπρόθεσμα, πιστεύω ότι η εικονική πραγματικότητα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνήσουμε με πολλούς τρόπους. Σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτό το μέλλον»

Αυτό δήλωσε ο Mark Zuckerberg  μόλις εχτές στο profile του αφού ανακοίνωσε ότι μετά από χρόνια έρευνας και προσπαθειών το Occulus Rift (εταιρεία εικονικής πραγματικότητας που είχε αγοράσει) είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά και περισσότερα από 100 παιχνίδια αλλά και άλλες υπηρεσίες βασισμένα στην τεχνολογία αυτή θα είναι διαθέσιμα  το 2016.


ps4pro.eu_news_previews_reviews_and_more_project_morpheus_1

Τους επαναχρησιμοποιούμενους διαστημικούς πύραυλους

Σε περίπτωση που σου διέφυγε, το 2015 ήταν η χρονιά που βρήκαμε τρόπο να προσγειώνουμε διαστημικούς πυραύλους πίσω στην γη μετά από την εκτόξευση τους. Οι εταιρείες αεροδιαστημικής προσπαθούσαν να το κάνουν αυτό εδώ και δεκαετίες, αλλά το 2015 ήταν η χρονιά που τελικά τα κατάφεραν.

Θα μου πεις και τι με ενδιαφέρει εμένα αυτό. Και όμως δεν είναι και μικρό επίτευγμα καθώς από δω και πέρα, το κόστος των διαστημικών αποστολών θα γίνει ολοένα και πιο φθηνό που σημαίνει περισσότερους δορυφόρους, καλύτερα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, πιο ακριβή πρόβλεψη του καιρού, διαστημικούς σταθμούς, τηλεσκόπια για την εξερεύνηση, καλύτερη αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και πολλά άλλα.

Τα Drones παντού

Φέτος ήταν η χρονιά των Drones. Τα  φάγαμε στην μάπα στις παραλίες, στα clubs, στα πάρκα, στις σχολές,  παντού.. Αλλά για όλη την δημοτικότητα που έχουν αποκτήσει τους τελευταίους 12 μήνες ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Το 2016, τα drones θα είναι σε κάθε γωνία. Από τον κινηματογράφο και την επιτήρηση περιοχών μέχρι την γεωργία και την παράδοση πακέτων.  Πολλές μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon αναπτύσσουν ήδη υπηρεσίες παράδοσης μέσω των drones, αμέσως αφότου οι κυβερνήσεις θέσπισαν κανόνες για την χρησιμοποίηση τους.  Ετοιμάσου για πολύ σπάσιμο..

BkhYGdj

Τα πιο έξυπνα φθηνά αυτοκίνητα

Το 2015, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων  αποφάσισαν να επενδύσουν σε ένα μέλλον όπου η επίγεια μεταφορά θα είναι σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρική και αυτοματοποιημένη και η οποία υπόσχεται να κάνει την μετακίνηση  των ανθρώπων πολύ ασφαλέστερη από ότι είναι σήμερα.

Το 2016 λοιπόν θα είναι η χρονιά όπου οι εταιρείες αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν να βάζουν τα θεμέλια για αυτό το μέλλον . Ήδη η εταιρεία Tesla του Tony Stark a.k.a Elon Musk στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό αυτό το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά έξυπνα αυτοκίνητα, θα συνεχίσει τις εργασίες τις στο εργοστάσιο της Νεβάδα και θα παρουσιάσει το πρώτο φθηνό έξυπνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο  στα τέλη 2016.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο δες επίσης:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τι να περιμένουμε από την τεχνολογία το 2016

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format