Ο αόρατος μανδύας είναι πια πραγματικότητα!


“Άμπρα κατάμπρα, χόκους πόκους και εξαφανίσιους”! Δεν έπιασε πάλι το μαγικό μου? Από μικρή προσπαθώ! Θα γεράσουμε και στο Hogwarts δεν θα έχουμε αξιωθεί να πάμε ακόμα! Και ο Harry ο Potter, καλό παιδί αλλά δεν λέει τα μυστικά του!

Ας αφήσουμε τα μαγικά και τα ξόρκια στην άκρη, και ας το γυρίσουμε στην επιστήμη! Ήρθε η στιγμή που θα μάθεις τα πάντα! Γιατί; Γιατί θα μπορείς να βλέπεις και δεν θα σε βλέπουν! Θα υπάρχεις και ταυτόχρονα όχι! Όχι δεν τρελάθηκα! Ο μαγικός μανδύας είναι πια πραγματικότητα!

juli-harrypotter

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, μια ομάδα ερευνητών του Εργαστηρίου Lawrence Berkeley στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έχει δημιουργήσει ένα λεπτό, εύκαμπτο υλικό που μπορεί να κάνει τα αντικείμενα αόρατα!

Ο μανδύας αυτός λειτουργεί με το να καθοδηγεί το φως γύρω από το αντικείμενο και έτσι να μας κάνxiang-zhang-image-for-cloakει να μην το βλέπουμε. Είναι φτιαγμένος από ένα μεταϋλικό (nanoantennas), δηλάδή ένα υλικό που δεν υπάρχει στην φύση, το οποίο στρεβλώνει τα κύματα του φωτός που πέφτουν πάνω στο αντικείμενο, έτσι ώστε να αναπηδήσουν και να αλλάξουν πορεία από αυτό σα να ήταν καθρέπτης.
Με αυτό το τρόπο μπορούν να κάνουν τα αντικείμενα να φαίνονται επίπεδα, και να χάνονται από το μάτι.

Ο συν-επικεφαλής Xingjie Ni και καθηγητής ηλεκτρολογίας στο Penn State είπε ότι από τη στιγμή που μπορούν να κάνουν μία κυρτή επιφάνεια να φαίνεται επίπεδη σημαίνει ότι μπορούν και να το κάνουν να φαίνεται σαν κάτι άλλο αλλά και μία επίπεδη επιφάνεια να την κάνουν να φαίνεται σαν κυρτή.

19d4q6zp1badjgif

Μέχρι στιγμής, ο αόρατος μανδύας έχει καταφέρει να καλύψει μικρά αντικείμενα αλλά οι ερευνητές είναι σίγουροι ότι τα υλικά τους θα καταφέρουν να καλύψουν μεγαλύτερες επιφάνειες, εξαφανίζοντας μεγαλύτερα αντικείμενα.

Και ενώ πολλοί φοβούνται για τις στρατιωτικές επιπτώσεις της νέας αυτής τεχνολογίας, ο Xiang Zhang, διευθυντής του Berkeley Lab του τμήματος Φυσικής και Τεχνολογίας Υλικών υποστήριξε ότι αυτό το υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Θα μπορούσε να κάνει την κοιλίτσα μας να φαίνεται σα να έχουμε κοιλιακούς.

Ας κάψει λοιπόν τα πτυχία του ο Harry Potter! Και ας πάει αλλού να κάνει τα κόλπα του!

Επιστήμη- Harry Potter 1-0.

Ααα και το νου σας! Μπορεί να είμαι εκεί κοντά. I’ll be watching you!

joey-is-watching-you-o
Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Ο αόρατος μανδύας είναι πια πραγματικότητα!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format