Κέρνα το μυαλό σου…μία μπύρα και ένα καφεδάκι!


Πως είναι η καθημερινή ζωή ενός φοιτητή; Όλη μέρα για καφέ και το βράδυ για μπύρες! Καλέ΄το παιδί δεν το κάνει γιατί βαριέται και θέλει να κάνει ζωάρα, απλά βοηθά το μυαλό να λειτουργήσει καλύτερα!

Σύμφωνα με έρευνες, η μπύρα μπορεί να δώσει στον εγκέφαλό σου αυτό που χρειάζεται για να απελευθερωθεί η δημιουργικότητά σου και έτσι να διατυπώσεις μίας νέας ιδέας. Στην εφαρμογή όμως αυτής της ιδέας βοηθά ο καφές. Σου δίνει την ενέργεια και την συγκέντρωση για να κάνεις πράξη αυτό που σκέφτηκες!

Η επίδραση του αλκοόλ στον εγκέφαλό μας, ξεκινά από τον εγκεφαλικό φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την συνειδητή σκέψη μας, την γλώσσα και την αλληλεπίδρασή μας. Μπορεί το αλκοόλ να μας κάνει να είμαστε λιγότερο συγκεντρωμένοι και να επηρεάζει αρνητικά την μνήμη μας αλλά απελευθερωνόμαστε από αυτά που υπό άλλες συνθήκες θα μας τραβούσαν την προσοχή. Όταν το αλκοόλ στο αίμα μας φτάσει στο 0.07, περίπου στις 2 μπύρες δηλαδή, γινόμαστε πιο δημιουργικοί. Μας κάνει να νοιαζόμαστε λιγότερο για το τι συμβαίνει γύρω μας, κάτι που αφήνει τον εγκέφαλό μας να κάνει πιο ουσιώδεις συσχετίσεις και να βρίσκει νέες ιδέες.

Η καφεϊνη από την άλλη, όταν συνδέεται με τους υποδοχείς αδενοσίνης, μας δίνει αυτή την ενέργεια που νιώθουμε ακόμα και 5 λεπτά αργότερα, αυξάνοντας την ικανότητά μας για συγκέντρωση. Το θέμα είναι ότι ακόμα και να πίνεις μικρές ποσότητες, το σώμα σου κάποια στιγμή θα το συνηθίσει και θα χρειάζεσαι μεγαλύτερες ποσότητες για να φτάσεις στην ίδια διέγερση με πριν.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι και οι 2 ουσίες πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο για να μπορούν να δράσουν θετικά στον οργανισμό μας.
Περαιτέρω έρευνα για την επίδραση του αλκοόλ και της καφεΐνης στο μυαλό και το σώμα έχει δείξει ότι και οι δύο ουσίες μπορούν να επηρεάσουν την ανδρική γονιμότητα, τη γενετική ιδιοσυστασία, ακόμα και διάρκεια της ζωής.

 

Ας πιούμε σε αυτό, λοιπόν!
Στην υγειά μας εγκέφαλε!

EL6pIsF

Επιμέλεια : Αργυρώ Σαμιώτη

Δείτε επίσης: Πέρνα τα μαθήματα…περπατώντας!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Κέρνα το μυαλό σου…μία μπύρα και ένα καφεδάκι!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format