Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης στους φοιτητές; | Part 1


Για δημογραφικούς και γεωγραφικούς λόγους, το 1973 πάρθηκε η απόφαση να ιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης και έτσι δημοσιεύθηκε και το ιδρυτικό διάταγμα. Παρόλα αυτά, οι πρώτοι φοιτητές εισήχθησαν το ακαδημαϊκό έτος 1977 – 78. Έδρα των θεωρητικών σχολών ορίστηκε το Ρέθυμνο, ενώ των θετικών το Ηράκλειο.

Σήμερα, λειτουργούν 5 σχολές και 16 τμήματα. Οι σχολές του ιδρύματος είναι οι εξής:

  • Σχολή Επιστημών Αγωγής
  • Σχολή Επιστημών Υγείας
  • Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών
  • Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
  • Φιλοσοφική Σχολή

Για να μάθεις περισσότερα για τα τμήματα της κάθε σχολής και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το καθένα, πάτησε εδώ.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προσφέρει και μια ποικιλία παροχών στους φοιτητές του, οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω:

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ:

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας είναι υπέυθυνο για τη δωρεάν σίτιση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φοιτητών. Οι φοιτητές, προκειμένου, να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω υπηρεσίες, αρκεί να απευθυνθούν στο Γραφείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2003. Προσφέρει στους φοιτητές του ιδρύματος που απευθύνονται σε αυτό, δωρεάν, υπηρεσίες που περιλαμβάνουν:

  1. ατομική και ομαδική συμβουλευτική σε όσους αντιμετωπίζουν περιστασιακές δυσκολίες σε αναπτυξιακά, προσωπικά και εκπαιδευτικά ζητήματα και σε προβλήματα προσαρμογής.
  2. στήριξη, μέσω ανάπτυξης ειδικών προγραμμάτων, των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (φοιτητές με σοβαρές ασθένειες, μαθησιακές δυσκολίες, παροδικό σωματικό ή ψυχικό πρόβλημα υγείας)
  3. υπηρεσίες πρόληψης, βοηθώντας τους φοιτητές στην αξιοποίηση των ικανοτήτων τους στον ακαδημαϊκό και τον προσωπικό τους χώρο, καθώς και
  4. δυνατότητες προσφοράς υπηρεσιών και εθελοντικής δράσης στην πανεπιστημιακή ή την ευρύτερη κοινότητα.

Επίσης, στο πλαίσιο του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών λειτουργεί το Συμβουλευτικό ΚΕντρο ΣΥμβουλευτικής Ομηλίκων (ΚΕΣΥ) που είναι εθελοντική τηλεφωνική γραμμή στήριξης φοιτητών.

Στο Ρέθυμνο το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών λειτουργεί στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου και στο Ηράκλειο στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις Βουτών και Κνωσού.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου: skf.uoc.gr

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Για κάθε Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ορίζεται ένας Σύμβουλος Σπουδών. Ο σύμβουλος αυτός, έχει τη ευθύνη να ενημερώνει, να φροντίζει και να συμβουλεύει τους φοιτητές για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τις σπουδές τους και τη φοιτητική τους ζωή.

Φυσικά, ο Σύμβουλος Σπουδών για να διακπεραιώσει το έργο του, συνεργάζεται και με άλλα γραφεία – υπηρεσίες του ιδρύματος,όπως είναι το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ:

Η παροχή του Συνήγορου του Φοιτητή πρόκειται για μια βοήθεια προς τον φοιτητή, αλλά και τους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος για την τήρηση της νομιμότητας σε θέματα φοιτητικά στο πλαίσιο πάντοτε της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Μέσα από αυτή την υπηρεσία, διερευνούνται υποθέσεις, αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από αναφορά φοιτητή, και διαμεσολαβεί στα αρμόδια όργανα του ιδρύματος για την επίλυσή τους.

Τη θέση αυτή για το Πανεπιστήμιο έχει αναλάβει η Σωσάννη Παπαδοπούλου. Παρακάτω, βρίσκονται τα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλέφωνο: 2810 393832
  • Γραφείο Γ-208 Κτήριο Τμήματος Μαθηματικών
  • email : souzana@math.uoc.gr

Οι φοιτητές μπορούν να καταθέτουν το αίτημα τους μέσω email στο sinigoros.foititi@uoc.gr ή να το υποβάλλουν σε κλειστό φάκελο στο:

  • Ρέθυμνο, στην κ. Ιωάννα Τζανταρολάκη, τηλ. 28310 77904, κτήριο Πρυτανείας, Γραμματεία της Συγκλήτου
  • Ηράκλειο, στην κ. Εύα Μιχελιδάκη, που εκτελεί και χρέη γραμματέα της υπηρεσίας του Συνηγόρου του Φοιτητή, τηλ. 2810 393376, κτήριο Διοίκησης, ισόγειο, αριστερή πτέρυγα, 2ο γραφείο.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Για τους φοιτητές του πανεπιστημίου λειτουργούν δύο ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την διευκόλυνσή τους σε θέματα σπουδών και είναι οι ακόλουθες:

  • Student Web

Πρόκειται για μια εφαρμογή μέσα από την οποία οι σπουδαστές μπορούν εύκολα και άμεσα:

1. να κάνουν εγγραφές / δηλώσεις μαθημάτων,
2. να κάνουν αίτηση για αναβαθμολόγηση
3. να ελέγχουν τη βαθμολογία που έλαβαν στα μαθήματα που συμμετέχουν,
4. να υποβάλλουν αιτήματα προς τη γραμματεία (έκδοση βεβαίωσης σπουδών, έκδοση αναλυτικής βαθμολογίας κλπ)

Την εφαρμογή μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

  • E-class

Για τα μαθήματα μέσω Διαδικτύου οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες από τη Γραμματεία του Τμήματός τους ή από τον Σύμβουλο Σπουδών.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία συλλογής βιβλιών, περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού, ηλεκτρονικών βιβλίων και βάσεςι δεδομένων με σκοπό την παροχή την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών σε θέματα των σπουδών.

Για να δείτε τα παραρτήματα της Βιβλιοθήκης σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης: www.lib.uoc.gr

 

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.uoc.gr

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης στους φοιτητές; | Part 1

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format