Πανεπιστήμια εξωτερικού: Γνώρισε το University of Naples Federico II στην Ιταλία!


Το University of Naples Federico II ιδρύθηκε το 1224 και ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο που χρηματοδοτήθηκε με χρήματα του δημοσίου στην Ευρώπη. Σήμερα, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα ουσιαστικά από όλους τους επιστημονικούς κλάδους, τα οποία υποστηρίζονται και από τα κέντρα ερευνών που λειτουργούν στο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοί του να αποκτούν πνευματική ανάπτυξη και γνώσεις σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο χώρος του University of Naples Federico II έχει αλλάξει πολλές φορές με το πέρασμα των χρόνων. Πλέον, οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται διασκορπισμένες μέσα στην πόλη της Νάπολης και στα προάστειά της.

Όσον αφορά τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει το πανεπιστήμιο, υποδιαιρούνται σε τρεις μεγάλες σχολές – επιστημονικά πεδία, που η καθεμία από αυτές λειτουργεί και σαν ανεξάρτητο τμήμα. Οι σχολές είναι οι ακόλουθες:

1. Τhe Division of Science and Technology που περιλαμβάνει:

  • The School of Sciences (το οποίο εμπεριέχει: The School of Mathematics, The School of Physics και The School of Natural Sciences.
  • The School of Engineering
  • The School of Architecture

2. The Division of Life Sciences που περιλαμβάνει:

  • The School of Biotechnological Sciences
  • The School of Medicine and Surgery
  • The School of Pharmacy
  • The School of Veterinary Medicine
  • The School of Agricultural Sciences

3. The Division of Social and Human Sciences που περιλαμβάνει:

  • The School of Economics, The School of Law
  • The School of Liberal Arts
  • The School of Political Sciences
  • The School of Sociology

Για να μάθεις αναλυτικότερες πληροφορίες για το κάθε τμήμα και πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημίου, πάτησε εδώ.

Το University of Naples Federico II διαθέτει, φυσικά, και άλλων ειδών εγκαταστάσεις εκτός από τους χώρους των πανεπιστημίων, όπως είναι μουσεία, γήπεδα, κεντρική βιβλιοθήκη και βοτανικούς κήπους. Η κεντρική βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τις 3 μεγάλες σχολές, αλλά με την υποστήριξη των βιβλιοθηκών της εκάστοτε σχολής. Ο σκοπός λειτουργίας της είναι να προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε πληροφορίες ακασημαϊκού επιπέδου στους φοιτητές και στο ευρύτερο κοινό.

Οι σπουδαστές του πανεπιστημίου έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως είναι Erasmus, Tempus, EU-USA, EU-CANADA κ.α. . Επιπλέον, τους παρέχεται μια σειρά παροχών όπως είναι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η φοιτητική κάρτα για τους ξένους φοιτητές μέσω της οποίας έχουν πρόσβαση στο εστιατόριο του ιδρύματος και πολλά άλλα, υγειονομική περίθαλψη κ.α.

Η μεταφορά στην πόλη είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, καθώς πραγματοποιείται μέσω Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί:

μεταφορα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο University of Naples Federico II υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ελληνική φοιτητική κοινότητα, οπότε να είσαι σίγουρος ότι η δημιουργία καινούργιων φίλων θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα του University of Naples Federico II : www.international.unina.it

Γράφει: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Πανεπιστήμια εξωτερικού: Γνώρισε το University of Naples Federico II στην Ιταλία!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format