Χωρίς θέρμανση εδώ και 2 χρόνια το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης!


Θέρμανση σε όλα τα αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και άμεση διεκπεραίωση των απαραίτητων εργασιών για την ασφαλή λειτουργία της φοιτητικής εστίας, με παράλληλη εξασφάλιση στέγης για τους 210 ενοίκους της εστίας, οι οποίοι καλούνται να την εγκαταλείψουν για όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες, ζήτησαν σπουδαστές, που πραγματοποίησαν το πρωί συμβολική κατάληψη του Κτιρίου Διοίκησης του ΤΕΙ.

“Έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση του ΤΕΙ, με το ΥΜΑΘ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αυτό που επιδιώκουμε είναι να δοθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα στέγασης των 210 σπουδαστών, οι οποίοι καλούνται να εγκαταλείψουν την εστία, χωρίς να τους προτείνεται κάποια λύση, που να πάνε, π.χ. σε κάποιο ξενοδοχείο. Επίσης ζητούμε να δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα με το πετρέλαιο, γιατί στο ΤΕΙ είμαστε εδώ και δύο χρόνια χωρίς θέρμανση”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, από το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ, Μάριος Ζούρκα.

Υπενθυμίζεται ότι το 15μελές Συμβούλιο του ΑΤΕΙ αποφάσισε πρόσφατα την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της φοιτητικής εστίας, εξαιτίας άμεσης ανάγκης να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης, ηλεκτροδότησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων υγρομόνωσης, ύδρευσης και αποχέτευσης. Η απόφαση στηρίχθηκε σε έκθεση τεχνικού ελέγχου, που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία του Ιδρύματος μετά την καταγραφή περιστατικών, τα οποία έθεταν εν αμφιβόλω τις συνθήκες ασφάλειας και λειτουργικότητας της εστίας.

Η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει “μπλοκάρει” εδώ και δύο χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία, με αποτέλεσμα η θέρμανση να καθίσταται αδύνατη, όχι μόνο στην Εστία, αλλά σε όλους του χώρους του Ιδρύματος, που χρησιμοποιούν συνολικά 16.000 φοιτητές.

Πηγή: news.gr

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Χωρίς θέρμανση εδώ και 2 χρόνια το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format