Σαρωτικές αλλαγές στην δημόσια παιδεία – θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις


Ο νέος αναπληρωτής Υπουργός παιδείας, Τάσος Κουράκης, μιλάει στο Κόκκινο και το βραδινό μαγκαζίνο, δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης στα θέματα της δημόσιας παιδείας. Ο κ. Κουράκης κατέκρινε το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα που οδηγούσε τους μαθητές στα φροντιστήρια και την τυποποιημένη γνώση με σκοπό την μέγιστη αποστήθιση, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα παύσουν οι εξετάσεις στην Α` και Β` λυκείου, όπως και θα καταργηθεί η “τράπεζα θεμάτων”.

Έκανε αναφορά και στις περιπτώσεις των αιώνιων φοιτητών, οι οποίοι με βάση την νομοθεσία διαγραφής των “αιώνιων φοιτητών” έχαναν το πτυχίο τους ακόμα και αν χρωστούσαν 2 με 3 μαθήματα, σε αυτές τις περιπτώσεις ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που χρωστάνε προκειμένου να τελειώσουν το πτυχίο τους.

Αναφέρθηκε επίσης στα ΕΠΑΛ, υποστηρίζοντας πως από το Σεπτέμβριο θα λειτουργούν κανονικά, καθώς θα επαναπροσληφθούν οι καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης.

Τέλος σημείωσε ότι όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, ενώ διευκρίνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και όλες οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς της παιδείας.

Πηγή:stokokkino.gr

Όλες οι αλλαγές που είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία και το ΑΣΕΠ


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Σαρωτικές αλλαγές στην δημόσια παιδεία – θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format