Πανελλήνιες 2015: Ενδιαφέρουσες επιλογές σχολών με χαμηλά μόρια


Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Όσοι δεν κατάφεραν να φτάσουν τις προσδοκίες τους, δεν θα πρέπει να απογοητεύονται γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν τμήματα σε όλα τα επιστημονικά πεδία που δίνουν εναλλακτικές λύσεις και αξίζουν την προσοχή των μαθητών και που δεν έχουν απαραίτητα υψηλές βάσεις εισαγωγής.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο :

  • το επάγγελμα του φιλολόγου μπορεί να ασκηθεί όχι μόνο από αποφοίτους των τμημάτων φιλολογίας άλλα και από αποφοίτους των τμημάτων Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας-Εθνολογίας, Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Φιλοσοφίας, Φιλοσοφικών και κοινωνικών σπουδών.

  • Κοινωνικοί λειτουργοί μπορούν να γίνουν και οι απόφοιτοι του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης με εισαγωγική κατεύθυνση Κοινωνική Διοίκηση, όχι μόνο μέσω της Κοινωνιολογίας

  • Δάσκαλοι ειδικής αγωγής μπορούν να γίνουν τόσο απόφοιτοι του τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσο και απόφοιτοι του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το δικαίωμα αυτό όμως δεν παρέχεται από το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου.

  • Αν κάποιοι μαθητές γνωρίζουν ένα μουσικό όργανο άλλα δεν έδωσαν εξετάσεις στα δυο ειδικά μαθήματα που απαιτούνται για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών μπορούν να επιλέξουν το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα που τους δίνει το δικαίωμα να εργαστούν ως καθηγητές μουσικής σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ή γενικότερα να ασχοληθούν με το επάγγελμα του μουσικού.

  • Με τον τομέα του τουρισμού μπορούν να ασχοληθούν και οι νέοι που έχουν επιλέξει την θεωρητική κατεύθυνση μέσω των τμημάτων:

    Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα(με την επιλογή των κατευθύνσεων 5ου εξαμήνου: 1.Διοίκηση Επιχειρήσεων 2. Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στην Διοίκηση και την Οικονομία. 3.Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενιάς)


    Διοίκηση, Οικονομία και Επικοινωνία Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα (με την επιλογή των κατευθύνσεων 5ου εξαμήνου: 1.Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 2.Μουσειολογία 3. Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων)

 Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο:

  • Τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας άλλα και Βιολογίας δεν οδηγούν μόνο στην εκπάιδευση αλλά με το κατάλληλο μεταπτυχιακό μπορεί να οδηγήσει το νέο σε κάποιο άλλο επάγγελμα, όπως για παράδειγμα ο μαθηματικός μπορεί να ασχοληθεί με τα οικονομικά ή την πληροφορική

  • Οι απόφοιτοι του Επιστημών της Θάλασσας έχουν το δικαίωμα να εργαστούν ως Περιβαλλοντολόγοι και ιχθυολόγοι αλλά με την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου μπορούν να γίνουν επιθεωρητές υγιεινής σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση, μεταποίηση, Παρασκευή και μεταφορά τροφίμων. Είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν υψηλή βαθμολογία.

  • Με το επάγγελμα του Γεωπόνου μπορούν να ασχοληθούν τόσο απόφοιτοι των τμημάτων
    Γεωπονίας Θεσσαλονίκης, Βόλου και Αθήνας αλλά και μέσω των τμημάτων Τεχνολόγων Γεωπόνων των ΤΕΙ.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο:

  • Ενδιαφέρον επιλογή χώρις να απαιτούνται υψηλά μόρια είναι το Τμήμα Φυσικοθεραπείας-Εργοθεραπείας

  • Τμήματα που επίσης αξίζουν της προσοχής των νέων είναι αυτά της Λογοθεραπείας και της Διαιτολόγιας

  • Το τμήμα Αισθητικής έχει σχετική απορρόφηση μελλοντικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι γυναίκες φροντίζουν τον εαυτό τους ακόμα και σε περιόδους κρίσης.

  • Επίσης τα τμήματα οπτικής και ραδιολογίας-ακτινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας λόγω του γεγονότος ότι είναι πλέον μοναδικά ίσως να έχουν θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας.

  • Τα τμήματα Νοσηλευτικής τόσο σε ΑΕΙ όσο και σε ΤΕΙ έχουν θετικές προοπτικές για τους απόφοιτους αφού σύμφωνα με την έρευνα του γραφείο διασύνδεσης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τους αποφοίτους των ετών 2002-2006 Τμήμα Νοσηλευτικής το ποσοστό της ανεργίας είναι μονοψήφιο και ανέρχεται μόλις στο 5%.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο:

  • Ένα ενδιαφέρον τμήμα σχετικά με την σχεδίαση με θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας είναι το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο

  • Το τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στα Χανιά δεν απαιτεί μεγάλο σύνομο μορίων και και έτσι αποτελεί μια καλή επιλογή για τους μαθητές με κύριο αντικείμενο απασχόλησης τις Μεταλλευτικές και Λατομικές εργασίες αλλά μπορούν να δραστηριοποιηθούν επίσης και σε άλλες σημαντικές ενότητες του τεχνικού κόσμου όπως οι κατασκευαστικές εταιρίες, τα γραφεία μελετών και οι εταιρίες εμπορίας ειδικών δομικών υλικών.

  • Μερικά άλλα ενδιαφέροντα τμήματα του 4ου επιστημονικού πεδίου είναι:
    Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Βιοιατρικής Τεχνολογίας, Διοίκησης Σστημάτων Εφοδιασμού, Μηχανικών Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Τεχνολογίας Τροφίμων, Μηχανικών Αυτοματισμού

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο:

  • Το επάγγελμα του γεωπόνου μπορεί να ασκηθεί και από απόφοιτους των τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Γεω πονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Το επάγγελμα του λογιστή μπορεί να ασκηθεί από νέους που έχουν κάνει σπουδές σε ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών αλλλα και Διοίκησης Επιχειρήσεων εκτός από τα αντίστοιχα τμήματα που υπάρχουν στα ΑΕΙ.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Ενδιαφέρουσες επιλογές σχολών με χαμηλά μόρια

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format