Πανελλήνιες 2015: Διαιτολογία


Τα τμήματα της διαιτολογίας επιλέγονται από πολλούς μαθητές, κυρίως της θετικής κατεύθυνσης αλλά και από αρκετούς της θεωρητικής. Στόχος των Διαιτολόγων είναι η ανάπτυξη καλύτερης σχέσης του ατόμου με το φαγητό μέσω διατροφικής εκπαίδευσης και χρήσης συμβουλευτικής και γνωσιακής – συμπεριφορικής ψυχολογίας στο επίπεδο της διατροφής. Υπάρχουν τμήματα Διαιτολογίας σε ΤΕΙ σε πολλά σημεία της Ελλάδας αλλά και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο που είναι και το μοναδικό ΑΕΙ. Οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα ποικίλουν αφού υπάρχουν και υψηλής βαθμολογικής κατάταξης και χαμηλής. Στη συνέχεια ακολουθεί πίνακας με τις βάσεις του 2014, το σύνολο των υποψηφίων που δήλωσαν τα τμήματα στο μηχανογραφικό τους αλλά και τον αριθμό των μαθητών που είχαν ως πρώτη επιλογή τους κάποιο τμήμα Διαιτολογίας. Παρατηρούμε ότι δεν υπάρχουν ταμπού για ΑΕΙ και ΤΕΙ αφού περισσότεροι ήταν εκείνοι που δήλωσαν τα ΤΕΙ, όπως φαίνεται παρακάτω.

ΤΜΗΜΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2014

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ 90%

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 90%

ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

14586

9871

174

ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΗΤΕΙΑ)

11929

7439

64

ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

12616

7852

42

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ

17631

4243

256

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Οι απόφοιτοι των τμημάτων Διαιτολογίας μπορούν να ανοίξουν το δικό τους κέντρο διαιτολογίας ως ελεύθεροι επαγγελματίες.Μπορούν επίσης να εργαστούν στα Γηροκομεία, στις Παιδικές κατασκηνώσεις, στις Φοιτητικές Λέσχες, στις αθλητικές ομάδες, στα κέντρα αδυνατίσματος, στα νοσοκομεία και εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου τροφίμων.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων Διαιτολογίας και των ΤΕΙ αλλά και του ΑΕΙ έχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό που τους κάνει να διαφέρουν είναι ότι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ ενώ οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ στον κλάδο ΤΕ. Υπάρχει μια μικρή μισθολογική διαφορά υπέρ των πτυχιούχων ΑΕΙ. Αυτό που θα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι η ανεργία στο κλάδο αυτό είναι αρκετά υψηλή.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Διαιτολογία

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format