Διαγωνισμός Φοιτητών με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή


 

ΣΥΝΟΨΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΤ 2014-15

  • Διαμορφώνετε , την Ομάδα σας, από 3 ή 4 Φοιτητές, μια εικονική ‘επιχείρηση’ και επιλέγετε όνομα γι’ αυτή. Μπορείτε να είστε από διαφορετικάέτη, Τμήματα, ακόμα και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
  • Μπορείτε αν θέλετε να έχετε υποστήριξη κάποιου Καθηγητή σας (όχι υποχρεωτικό)
  •  Θα ομαδοποιηθείτε σε Προσομοιώσεις των 5 ομάδων (ομίλους) δηλ. κάθε ομάδα-‘εταιρία’ θα ανταγωνίζεται άλλες 4 ομάδες, σε μια εικονική ‘Αγορά’.
  •  Ο διαγωνισμός διαρκεί 9 εταιρικά  Έτη online (εικονικά έτη που το καθένα διαρκεί μια εβδομάδα) σε 3 Φάσεις : 1ο Γύρο, 2ο Γύρο, Ημιτελικά. Λήγει με τονΤελικό στον οποίο θα “τρέξουν” άλλα 3 Έτη.
  •  Κάθε ‘Ετος’ καταθέτετε στον Προσομοιωτή online ένα Επιχειρηματικό Σχέδιο(Business Plan)  που αποτελείται από Αποφάσεις πάνω στην Παραγωγή, Χρηματοοικονομικά, Marketing και Ανθρώπινο Δυναμικό.
  • Όλες οι ομάδες-‘εταιρίες’ ξεκινάτε με το ίδιο Σενάριο (οδηγίες) και αρχικό κεφάλαιο που ορίζει τις παραμέτρους και δίνει τις πληροφορίες με βάση τις οποίες λαμβάνετε τις αποφάσεις σας.
  •  Ο Προσομοιωτής τις επεξεργάζεται και σας επιστρέφει τα ‘Οικονομικά Αποτελέσματα’  (Πωλήσεις και  κέρδη ή ζημιές), και Ισολογισμό,  όπως έχουν προκύψει ανάλογα και με τις κινήσεις του Ανταγωνισμού.
  • Ανάλογα με το οικονομικό σας αποτέλεσμα, η ομάδα σας καταλήγει σε μια θέση στην προσομοίωσή της (1η, 2η…5η), ανάλογα με την οποία λαμβάνετε και συλλέγετε βαθμούς.
  • Το επόμενο ‘Έτος’ αναπροσαρμόζετε τις αποφάσεις σας ανάλογα και με τις κινήσεις του Ανταγωνισμού  τις οποίες πλέον μάθατε ‘αγοράζοντας’ ‘Ερευνες Αγοράς’, και καταθέτετε το επόμενο Επιχειρηματικό σας Σχέδιο.
  •  Στην πορεία των 9 ‘Ετών θα ανακατανεμηθείτε με άλλες ομάδες-ανταγωνιστές και κάθε έτος θα βλέπετε την θέση σας στην γενική κατάταξη.
  • Στο τέλος και των Ημιτελικών (9ο έτος) θα έχετε λάβει μία οριστική θέση στην γενική κατάταξη ανάλογα με την συσσωρευμένη σας βαθμολογία και κερδοφορία, σύμφωνα με την οποία οι 75 καλύτερες ομάδες θα προκριθούν στον  Τελικότης Αθήνας  που θα γίνει με φυσική παρουσία.
  •  Στον Τελικό θα διαγωνισθείτε για άλλα τρία εταιρικά Έτη (Επιχειρηματικά Σχέδια), για μία από τις 15 πρώτες θέσεις που κερδίζουν τα χρηματικά Βραβεία, Υποτροφίες, Θέσεις πρακτικής άσκησης. Όλοι όσοι φθάνουν στονΤελικό αλλά και στα Ημιτελικά, επιβραβεύονται με Δίπλωμα.

Δικαίωμα  Εγγραφής έχουν φοιτητές Ελληνικών Ε.Ι., προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, ηλικίας 17-27 ετών*

*Εάν είστε εκτός των ορίων ηλικίας του διαγωνισμού ΒΤ (>27) ή έχετε αποφοιτήσει για διάστημα μεγαλύτερο του έτους, μπορείτε να μας στείλετε email  (careteos@hol.gr) για να αξιολογήσουμε τη συμεμτοχή σας.

Περισσότερα ΕΔΩ


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Διαγωνισμός Φοιτητών με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format