Πώς να κερδίσεις!


Συχνά μπαίνουμε σε διαδικασίες ,αποκλειστικά και μόνο για το προσωπικό μας όφελος ,για την ανάδειξη του δικού μας χαρακτήρα και για την προώθηση του δικού μας έργου. Υπάρχουν όμως και οι «άλλες φορές» που απλά κάτι μας κέντρισε το ενδιαφέρον και θέλουμε να το προσεγγίσουμε ,χωρίς να ξέρουμε αν θα μας επιφέρει κάποιο κέρδος ή αν εν τέλει θα έχει θετική –προς εμάς – εξέλιξη. Η αλήθεια είναι πως ο καθένας μας μπορεί να κερδίσει το οτιδήποτε ,από πράγματα που δεν είχε φανταστεί. Για να βγεις νικητής ,ακόμα και αν χάσεις ,σημαίνει πως έχεις αποκομίσει περισσότερα οφέλη από όση προσπάθεια έχεις καταβάλει και από όσο σου έχει κοστίσει η όλη διαδικασία. Όμως έχεις σκεφτεί πώς θα καταφέρεις κάτι τέτοιο;

Παγίωσε τις παρακάτω συμβουλές και καν’τες συνήθειες για να βγαίνεις πάντα κερδισμένος!

#1
Να είσαι επιδραστικός.
Οτιδήποτε και αν σκέφτεσαι να κάνεις ,να ξέρεις πως είναι στο χέρι σου – έως τον βαθμό που εξαρτάται από εσένα. Να εμπνέεις και να εμπνέεσαι . Να γίνεσαι σημαντικός στην ομάδα ή στο project που έχεις αναλάβει να φέρεις εις πέρας.

#2
Να ξεκινάς έχοντας κατά νου σου το τέρμα.
Βάλε πρόγραμμα και θέσε στόχους . Έλεγξε το πετρωμένο σου πριν το ελέγξει κάποιος άλλος . Γίνε εσύ κύριος του εαυτού σου και προγραμμάτισε από το Α ως το Ω τις σκέψεις και τις πράξεις ,που θα σε οδηγήσουν στην νίκη – ή στο τέρμα εν πάση περιπτώσει .

#3
Να επιδιώκεις το αμοιβαίο όφελος.
Καταννοώ το ότι το άρθρο αναφέρεται στο πως θα κερδίσεις ΕΣΥ ,αλλά ποιος είπε πως δεν μπορούν να βγουν όλοι νικητές ; Η ανταλλαγή  ιδεών και δημιουργικών σκέψεων ,αλλά και η σκληρή δουλειά εντός της ομάδας ,κάνει τον καθένα από εμάς να κερδίζει . Να επιδιώκεις την συνεργία με σκοπό την βέλτιστη απόδοση και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος .

#4
Να κρατάς ζωντανή την ελπίδα.
Θα απογοητευθείς και θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε απόσταση αναπνοής από το να τα παρατήσεις . Αυτό που θα σε κάνει όμως να συνεχίσεις είναι η ελπίδα. Η ελπίδα είναι δυνατή λέξη ,μία ουσιαστική έννοια ,που αποπνέει αισιοδοξία ,προσδοκία και προσμονή .Συνεπώς δέχεσαι την πεπερασμένη απογοήτευση και συνεχίζεις !

#5
Να μην ξεχνάς εσένα .
Είπαμε πως θέλουμε να βγεις ΕΣΥ νικητής ,άρα ο εαυτός σου θα βρίσκεται ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων σου ! Αυτοπεποίθηση – η λέξη κλειδί για να καταφέρεις κάτι τέτοιο!Αναγνώρισε τις ικανότητές σου και πράξε ανάλογα . Βάλε τον εαυτό σου ψηλά ,εφ’όσον γνωρίζεις πως μπορείς να ανταπεξέλθεις ,αφού αυτοπεποίθηση σημαίνει ναι μεν να έχεις μία αισιόδοξη στάση ,αλλά και ρεαλιστική ! Τα συννεφάκια είναι για όσους επιθυμούν να νομίζουν ότι είναι νικητές  .Η γη είναι για εμάς που θέλουμε να κερδίσουμε –ουσιαστικά.

Το κείμενο δεν είναι ούτε για να  δείξει πως πατάς επι πτωμάτων για να κερδίσεις , ούτε τίποτα παρόμοιο . Γράφτηκε για να δείξει πως το να βγαίνεις νικητής είναι θέμα στρατηγικής και ψυχολογίας . Το να προσκομίσεις οφέλη είτε σε πνευματικό ,είτε σε συναισθηματικό ,είτε σε οποιοδήποτε τομέα ,εσύ επιθυμείς ,δεν είναι κακό –αρκεί να ανταποκρίνεται στον προσωπικό σου κόπο.

Για το mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πώς να κερδίσεις!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format