Τι σημαίνει τελικά “φοιτητής”;


ΦΟΙΤΗΤΗΣ
Επέλεξα να το γράψω με τεράστια ,bold ,μεγαλεπήβολα  γράμματα . Και όχι άδικα ,είμαστε τα καμάρια του σπιτιού .Είμαστε ο λόγος που το ανάστημα του μπαμπά μεγαλώνει και ο λόγος που η μαμά κάνει ό,τι καλύτερο υπάρχει σε φαγητό ,όταν επιστρέφουμε στην οικογενειακή θαλπωρή. Μετά το λύκειο εμφανίζεται μπροστά μας ένας άλλος κόσμος ,μία απέραντη θάλασσα .Στην αρχή, κολυμπάς ή έστω προσπαθείς να κολυμπήσεις και πνίγεσαι, κολυμπάς ,πνίγεσαι και φτου απ’την αρχή. Έρχεται όμως η στιγμή ,που καταλαβαίνεις πως μπορείς να τα καταφέρεις ,αφού είσαι ΦΟΙΤΗΤΗΣ ,αφού ξέρεις τι σημαίνει να είσαι φοιτητής. Μία τέτοια στιγμή είναι και αυτή.

1)Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ έχει άλλον αέρα ,γιατί πραγματικά κάνει κάτι σπουδαίο .Μαθαίνει πράγματα ,που δεν πίστευε ποτέ πως θα διδαχθεί και τα μαθαίνει μετά από μία σειρά βασανιστηρίων που καλούνται «πανελλήνιες».

2)Έχει χρόνο  για τον εαυτό του . Επιτέλους ξεκινάει εκείνο το γυμναστήριο,για να κάνει εκείνο το σώμα ,ώστε να εμφανιστεί σε εκείνη την παραλία (εν τέλει όλα σταματάνε στο «εκεί» ,αφού ποτέ δεν ξεκινάει»

3)Έχει εκπτώσεις . Αναφέρω ενδεικτικά το πάσο . Αλλά όχι μόνο . Από καταστήματα ηλεκτρικών ειδών , έως μαγαζιά με ρούχα ,η έκπτωση είναι εκεί και περιμένει για τον φοιτητή.

4) Έχει ένα σπίτι για όλους. Πάνε οι εποχές που ψάχναμε για ξενοδοχεία ,όταν θέλαμε να επισκεφθούμε κάποια άλλη πόλη .Τώρα την επισκεπτόμαστε με κόστος διαμονής : 0
Αφού υπάρχουν ,φυσικά,τι άλλο;; Τα σπίτια των φοιτητών.

5) Βγαίνει όλες τις άλλες μέρες της εβδομάδας εκτός από το Σάββατο. Κάθε βράδυ για την ακρίβεια κάνει και κάτι διαφορετικό ,σινεμά, καφέδες, ποτά .

6)Είναι κύριος του εαυτού του . Όταν γυρίσει στις 6 το πρωί,δεν θα κάνει ησυχία και δεν θα ανοίξει αθόρυβα την πόρτα ,αλλά θα χτυπάει τόσο δυνατά τα κλειδιά ,που θα νομίζεις ότι του «κρέμασαν κουδούνια» (λογικό με αυτά που κάνουμε ).

7) ΔΙΑΒΑΖΕΙ. Ναι ναι διαβάζει . Το προφίλ του «αιώνιου φοιτητή» με την φραπεδιά στο χέρι,δεν περνάει πλέον . Είναι ξεπερασμένο και βαρετό –με το που αντικρύσεις έναν, σου βγαίνει αβίαστα μία γκριμάτσα ,που μόνο ευχάριστη δεν την λες.

8) Η διάρκειά του κρατάει λίγο . Οι παλαιότεροι το επιβεβαιώνουν ,λέγοντας πως τα φοιτητικά χρόνια περνάνε χωρίς να το καταλάβεις .Την μία είσαι πρωτοετής και την άλλη ξυπνάς με πτυχίο .

9) Είναι στο καλύτερο σημείο της ζωής του . Ζει, ερωτεύεται ,περνά δημιουργικές ώρες, κρεπαλιάζει δίχως αύριο –που και που- , μεγαλώνει, ωριμάζει ,γίνεται καλύτερος ,προετοιμάζεται για να κάνει το επάγγελμα που επιθυμεί και τέλος ονειρεύεται κάθε μέρα . Χαλάει τα χθεσινά όνειρα και χτίζει τα σημερινά.

Τι σημαίνει τελικά φοιτητής με δύο λόγια ;Ο φοιτητής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ,ως ο καλύτερος εαυτός μας στα νεανικά μας χρόνια .

Για το mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τι σημαίνει τελικά “φοιτητής”;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format