Αγωνιούν τα κεντρικά πανεπιστήμια για τις καταλήψεις και τις μετεγγραφές


Ζοφερό κλίμα έχει δημιουργήσει στα κεντρικά πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το εκρηκτικό μείγμα υποχρηματοδότησης, καταλήψεων και συνωστισμού λόγω μετεγγραφών.

Το ένα μετά το άλλο ιδρύματα και σχολές ανακοινώνουν ότι αδυνατούν να λειτουργήσουν ή απευθύνουν εκκλήσεις να σταματήσουν οι καταλήψεις για να μη χαθεί το εξάμηνο, ενώ στον αέρα βρίσκονται πλέον και οι μετεγγραφές, έπειτα από την προσφυγή των Αρχιτεκτονικών Σχολών του Πολυτεχνείου Αθήνας και του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν να ακυρωθούν οι νόμοι που τις επέτρεψαν…

Χθες, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου της Αθήνας απηύθυνε προειδοποίηση στους φοιτητές που κατά καιρούς καταλαμβάνουν το κτίριο διοίκησης να σταματήσουν την πρακτική αυτή, η οποία δημιουργεί μια ιδιαίτερα ασφυκτική κατάσταση στο ίδρυμα. Προχθές, προειδοποίηση στους φοιτητές ότι θα χάσουν το εξάμηνο αν συνεχίσουν την κατάληψη απηύθυναν και οι καθηγητές της Νομικής Αθήνας.

Πρόβλημα με τις καταλήψεις υπάρχει και στο Ρέθυμνο, όπου επίσης οι πανεπιστημιακοί κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για το εξάμηνο, καθώς και σε μία σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο θέμα των μετεγγραφών, η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Αθήνας δίνουν σήμερα συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν αδυναμία λειτουργίας τους λόγω του συνωστισμού που έφεραν οι μετεγγραφές και να ενημερώσουν για την πορεία της αίτησης ακυρώσεως που κατέθεσαν στο ΣτΕ κατά των μετεγγραφών.

Σήμα κινδύνου. Οσο για την υποχρηματοδότηση, μετά το Χημικό, την Ιατρική, το ΤΕΙ Αθήνας και πολλές άλλες σχολές, χθες και το Τμήμα Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών Αθήνας εξέπεμψε σήμα δυσλειτουργίας λόγω ανεπαρκών υποδομών.

Εννέα προτάσεις για την αναμόρφωση των πανεπιστημίων κατέθεσαν χθες ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ.
Σε αυτές περιλαμβάνονται ίδρυση ειδικού σώματος φύλαξης ΑΕΙ, νέα φοιτητική οργάνωση σε αντικατάσταση της διαλυμένης ΕΦΕΕ, μη κρατικά πανεπιστήμια κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Πηγή: tanea.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Αγωνιούν τα κεντρικά πανεπιστήμια για τις καταλήψεις και τις μετεγγραφές

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format