Αντιπρύτανης ΑΠΘ: “Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας, δεν αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας”


Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τζιφόπουλος, κρίνει ότι ο Έλληνας χρειάζεται… φασισμό και σφαλιάρες.

Η ακριβής δήλωσή του ήταν: “Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας, δεν αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας” και αναμφίβολα προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις.

Ο Γιάννης Τζιφόπουλος, μιλώντας στον τοπικό μακεδονικό τηλεοπτικό σταθμό DION, υποστήριξε, επίσης, ότι όποιος παραφέρεται, “πρέπει να τρώει μια σφαλιάρα, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία”.

Όπως είναι φυσικό, η δήλωση του αντιπρύτανη του προκάλεσε νέα εστία έντασης στο Πανεπιστήμιο, την ώρα που το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη ήδη από το πρωί της Τρίτης και διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου, που γινόταν με τηλεδιάσκεψη.

Φοιτητές επεδίωξαν να παρέμβουν στην προγραμματισμένη για συνεδρίαση της Συγκλήτου, πηγαίνοντας στην αίθουσα των συνεδριάσεων και διαπίστωσαν ότι τα τμήματα των Σχολών συνεδρίαζαν με τηλεδιάσκεψη από άλλους χώρους. Έτσι, προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου διοίκησης και υποχρέωσαν τους διοικητικούς υπαλλήλους να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

Την ίδια στιγμή, ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας, που έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της εκπομπής με τις δηλώσεις Τζιφόπουλου που αναρτήθηκε στο YouTube -και μπορείτε να δείτε παρακάτω- και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει τον Γ. Τζιφόπουλο για τις “κατάπτυστες”, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του: “Οι νέοι πρυτάνεις της βίας και της καταστολής, με πρωτοπόρο τον Φορτσάκη, προβαίνουν από τους τρεις πρώτους μήνες ανάληψης της εξουσίας τους σε πρακτικές αυταρχισμού και τρομοκράτησης μέσα στο πανεπιστήμιο. Άλλοτε με ΜΑΤ κι εισαγγελείς, άλλοτε με μπράβους, θυματοποιημένες πλην επιθετικές καταγγελίες κι απειλές πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών, οι νέες πρυτανείες παίρνουν ξεκάθαρα θέσεις μάχης ενάντια στα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος, στο πανεπιστημιακό άσυλο, στον φοιτητικό συνδικαλισμό, στις ριζοσπαστικές μορφές πάλης και τις αγωνιστικές μας αποφάσεις”.

“Με τις κυβερνητικές πλάτες και τον Λοβέρδο να θαυμάζει την πυγμή και το σθένος τους, οι πρυτανείες στο σύνολό τους έχουν βαλθεί να αλλάξουν άρδην τη φυσιογνωμία του ελληνικού πανεπιστημίου, παγιώνοντας το κυβερνητικό δόγμα “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”, στρώνοντας το δρόμο για ένα πανεπιστήμιο θεσμοποιημένου αυταρχισμού, έτσι όπως περιγράφεται από το νέο καταστατικό λειτουργίας των Ιδρυμάτων, τον Οργανισμό. Ζωτικό κομμάτι μιας τέτοιας Πρυτανείας είναι και ο πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας, Γ. Τζιφόπουλος”, επισημαίνουν ακόμη οι φοιτητές.
Αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση:

“Σε ρόλο αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων, ο Τζιφόπουλος στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στις αυταρχικές κινήσεις της νέας Πρυτανείας του ΑΠΘ με επικεφαλής τον Π. Μήτκα

Κινήσεις οι οποίες μεταφράζονται σε: τοποθέτηση μπράβων έξω από την αίθουσα της Συγκλήτου προκειμένου να παρεμποδιστεί η παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων στην διαδικασία της, καταναγκαστικό και παράνομο κλειδαμπάρωμα εργαζομένων στο κτίριο διοίκησης, lock out του κτιρίου διοίκησης προκειμένου οι φοιτητικοί σύλλογοι να μην υλοποιήσουν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων για κατάληψη της Πρυτανείας.

Αντίστοιχες κατευθύνσεις και κινήσεις εξειδικεύονται και στο εσωτερικό του Τμήματος Φιλολογίας με τις αυταρχικές επιλογές του Τζιφόπουλου ως προέδρου του τμήματος ήδη από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Προφανώς, η νέα του καρέκλα και οι “πλάτες” συνολικά των αυταρχικών πρυτανειών είναι αυτή που τον οδηγεί με επικίνδυνη ευκολία σε δηλώσεις “πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι κατέχουμε θέσεις εξουσίας”, προδίδοντας τελικά την χουντικής έμπνευσης πολιτική του και τη νοσταλγία του στο πανεπιστήμιο της επταετούς δικτατορίας.

Οι νέες πρυτανείες, οι εκφραστές και υποστηρικτές της θα στοχοποιούνται στο εξής μόνιμα από τις αγωνιστικές αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων μέχρι να παραιτηθούν, παίρνοντας μαζί τους τους οργανισμούς, τις διαγραφές και το σύνολο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Πηγή: news.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: “Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας, δεν αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format