Τη φύλαξη των ΑΕΙ από εταιρείες πρότεινε ο Παπαμιμίκος


Τη φύλαξη των ΑΕΙ από ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας πρότεινε  ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Οι ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας με την κατάλληλη εκπαίδευση θα προστατεύουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τη δημόσια περιουσία, τον ορισμό ενός συνδέσμου από την Ελληνική Αστυνομία σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα, τη δυνατότητα εισόδου στα κτίρια, κατά τις ώρες που δεν γίνονται μαθήματα, μόνο με τη χρήση φοιτητικής ταυτότητας και τη δημιουργία γραμμής επικοινωνίας σε καταστάσεις εκτάκτου κινδύνου, ώστε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια.

Τα τέσσερα παραπάνω σημεία αποτελούν την ολοκληρωμένη πρότασή του για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, χωρίς να αλλοιώνει τον χαρακτήρα των Πανεπιστημίων, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ. Παπαμιμίκος παρουσίασε την πρότασή του στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, Περικλή Μήτκα, και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη, καθώς και με τον πρόεδρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.

«Είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η ακαδημαϊκή ελευθερία, αλλά και η Δημοκρατία, δεν αντιμετωπίζουν κανέναν κίνδυνο από το αίτημα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αντιθέτως, αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι αυτοί που έβλεπαν τα Πανεπιστήμια ως χώρο επαναστατικής γυμναστικής. Εμείς θέλουμε τα πανεπιστήμια πεδίο γνώσης και αριστείας και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο ώστε τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα να ανθίσουν ξανά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαμιμίκος.

Σε ερώτηση αν η εν λόγω πρόταση είναι για άμεση εφαρμογή απάντησε: «Τα συζητάμε και στο προσεχές διάστημα θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, έτσι ώστε να τις δει η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι μέσα από μια διαβούλευση σύντομη, αλλά και ουσιαστική, θα πρέπει να δοθούν λύσεις».

Στις συναντήσεις που είχε κατέθεσε και την άποψή του για την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων, τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Πηγή: newsbomb.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τη φύλαξη των ΑΕΙ από εταιρείες πρότεινε ο Παπαμιμίκος

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format