Βαρύ…το πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού


Κουρασμένους μαθητές με σοβαρές ελλείψεις στη μελέτη προετοιμασίας για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας και με πολλή ύλη στα μαθήματα διαπιστώνει έκθεση αξιολόγησης ανεξάρτητης Αρχής, που ερεύνησε το πρόγραμμα των μαθητών και τη λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων.

Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας επεξεργάζεται ήδη βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων, ώστε να δοθεί μια τελική πρόταση στο υπουργείο και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές που θα γίνουν, με σκοπό να εφαρμοστούν την ερχόμενη σχολική χρονιά, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Έθνος.

Όπως έχει ήδη αναφέρει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, εκτός από τη μείωση της ύλης, οι αλλαγές που δρομολογούνται στα σχολικά προγράμματα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Ενσωμάτωση πολιτισμικών στοιχείων μέσω μαθημάτων αισθητικής αγωγής (μουσική, καλλιτεχνικά, θεατρική αγωγή) και της φυσικής αγωγής (παραδοσιακοί χοροί).
  • Εισαγωγή της φιλαναγνωσίας και των ξένων γλωσσών
  • Ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και αγωγής Υγείας
  • Προσαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και σύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις νέες τεχνολογίες.

Στην αξιολόγηση που έγινε από την Ανεξάρτητη Αρχή για το ολοήμερο δημοτικό σχολείο, συμμετείχαν κυρίως οι διευθυντές των σχολικών μονάδων (347 άτομα), σχολικοί σύμβουλοι (32 άτομα) και στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του υπουργείου Παιδείας (10 άτομα).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την Εκπαίδευση ΕΔΩ

Πηγή : Έθνος


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Βαρύ…το πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format