Τριπλασιάστηκαν οι φοιτητές λόγω μετεγγραφών στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Αθήνας


Η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δικαιούχων μεταφοράς θέσης από περιφερειακά σε κεντρικά ΑΕΙ βρίσκει το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Αθήνας αντιμέτωπο με μια κατάσταση εκτροχιασμού της οργάνωσης και λειτουργίας του, τονίζει η διοίκηση του Ιδρύματος και υπογραμμίζει τα εξής:

 1. Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Αθήνας αντιμετωπίζει το πρόβλημα στον υπέρτατο βαθμό.  Με δυνατότητα εκπαίδευσης, βάσει ΦΕΚ, 100 εισακτέων, καλείται, ως ομότιτλο και, επομένως, αντίστοιχο με άλλα 10 Τμήματα ΤΕΙ, να υποδεχτεί 199 επιπλέον φοιτητές από μεταφορά θέσης. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των πρωτοετών, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν δικαίωμα μετεγγραφής με οικονομικά κριτήρια (10%) είναι υπερτριπλάσιος (309%!) αυτού που το Τμήμα μπορεί να εκπαιδεύσει με βάση τους υφιστάμενους ανθρώπινους πόρους, τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις, τον υπάρχοντα εξοπλισμό και τη δεδομένη οικονομική δυσπραγία των ιδρυμάτων.
 2. Οι επιλογές του σχεδίου «Αθηνά» για ομαδοποιήσεις σε ομότιτλα τμήματα χωρίς να λάβει υπόψη τη διαφορετικότητα των προγραμμάτων σπουδών τους σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση του ζητήματος των μετεγγραφών, οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο για τα κεντρικά τμήματα όσο και για αυτά της περιφέρειας.
 3. Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Αθήνας, το μόνο με πάνω από 200% αύξηση του αριθμού των εισακτέων του, εκφράζει την αγωνία του για αυτή την εξέλιξη και τα πρόσθετα προβλήματα που συσσωρεύει σε ένα περιβάλλον, όπου η μείωση των κονδυλίων και η συρρίκνωση του προσωπικού έχει ήδη διαμορφώσει μια ασφυκτική κατάσταση, παρά το ότι οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι υπερβάλλουν καθημερινά εαυτούς ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο του παρεχόμενου εκπαιδευτικού, επιστημονικού και ερευνητικού έργου και να υλοποιήσουν στο ακέραιο τα πρότυπα αξιολόγησης και διασφάλισης ποιότητας που έχει θέσει η Πολιτεία.
 4. Οι προαναφερόμενες εξελίξεις οδηγούν στην υπέρβαση κάθε ορίου αντοχής. Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ σε καμιά περίπτωση δε μπορεί, με τις υπάρχουσες υποδομές και το υφιστάμενο ανθρώπινο δυναμικό, να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες ποιοτικής εκπαίδευσης των φοιτητών του.
 5. Επομένως, ζητά από το ΥΠΑΙΘ, για τη διασφάλιση της ποιότητας του παρεχόμενου ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού έργου:
  •    Άμεση διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών, όπως αυτά έχουν προσδιορισθεί από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας και έχουν γνωστοποιηθεί με σειρά εγγράφων προς το ΥΠΑΙΘ.
  •    Αντιστοίχηση του αριθμού των εκπαιδευομένων με τις πραγματικές δυνατότητες των τμημάτων αξιοποιώντας τα αποτελέσματα των εκθέσεων της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας.
  •    Δυνατότητα διαμόρφωσης του πλαισίου μετεγγραφών και ορισμού του ανώτατου επιτρεπόμενου αριθμού μετεγγραφόμενων φοιτητών ανά τμήμα στο πλαίσιο της αυτονομίας των Ιδρυμάτων.
  •    Αξιοποίηση της ομόθυμης πρόθεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας για στήριξη των δυσπραγούντων φοιτητών και της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικογένειας, ενισχύοντας τη φοιτητική μέριμνα για τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Πηγή: esos.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τριπλασιάστηκαν οι φοιτητές λόγω μετεγγραφών στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Αθήνας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format