Εκτός Αστυνομικών Σχολών οι δυσλεκτικοί μαθητές


Νέο Προεδρικό Διάταγμα θα ισχύσει για τις υγειονομικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας δεν θα ισχύσει το ΠΔ 133/2002 αλλά το ΠΔ 11/2014.

H σπουδαιότερη αλλαγή που φέρνει το νέοΠροεδρικό Διάταγμα είναι ότι οι διαταραχές της μάθησης με έναρξη στην παιδική ηλικία όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία και άλλες παρόμοιες διαταραχές, που επιτρέπουν την προσαρμογή στο στρατιωτικό περιβάλλον χαρακτηρίζουν έναν υποψήφιο ως Ι3-Ι4 που σημαίνει ότι κρίνεται ακατάλληλος για τις στρατιωτικές σχολές.

Για τις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το τι θα ισχύσει.

Κύκλοι του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της Αστυνομίας ενημέρωσαν ότι για τις σχολές της Αστυνομίας θα ισχύσει ότι για τις στρατιωτικές σχολές.

Θα εφαρμοστεί και σε αυτές το νέο ΠΔ που αποκλείει, όπως προειπώθηκε, τους δυσλεκτικούς μαθητές από τη φοίτηση σε σχολές ένστολων.

Θυμίζουμε ότι το 2014 εφαρμόστηκε και στην Αστυνομία το ΠΔ 133/2002: “Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ.133/2002 (ΦΕΚ Α΄-109), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει”.

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, για την Αστυνομία αναμένεται να εφαρμοστεί το ΠΔ 112014

Πηγή: news.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Εκτός Αστυνομικών Σχολών οι δυσλεκτικοί μαθητές

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format