Λοβέρδος : Ο αριθμός των εισακτέων θα ορίζεται από τα ίδια τα Πανεπιστήμια


Μετά την τελευταία κριτική που δέχτηκε ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την υπερφόρτωση των Πανεπιστημίων με φοιτητές, αποφάσισε να επεξεργαστεί μια πρόταση, κατά την οποία τα ίδια τα ιδρύματα θα αποφασίζουν τον αριθμό των εισακτέων που θα δέχονται.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανέφερε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) ότι το Υπουργείο θα εξετάσει την παραπάνω πρόταση.

Ο κ.Λοβέρδος είπε, συγκεκριμένα : «Ξεκινάει ο διάλογος την επόμενη εβδομάδα με βάση τη θέση μας ότι τον αριθμό των εισακτέων θα καθορίζουν στο εξής τα ίδια τα πανεπιστήμια. Θα αναλάβουμε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».

Παράλληλα, παραδέχτηκε πως, «υπάρχει πράγματι το πρόβλημα της υπερφόρτωσης των κεντρικών πανεπιστημίων», αλλά και ότι «υπάρχει και το πρόβλημα της φτώχειας».

«Μεγάλος αριθμός οικογενειών δεν έχει χρήματα. Λέτε σε όλους αυτούς να στείλουν τα παιδιά τους στη Βουλγαρία; Έτσι θα βρείτε την κοινωνία απέναντι», δήλωσε κατηγορηματικά.

Τέλος, σε συνέντευξή του αργότερα σε εκπροσώπους του Τύπου, δήλωσε : «Αφού υπάρχει παλαιότερη απόφαση του ΕΣΥΠ ότι πρέπει να αποφασίζουν μόνα τους τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, θα καταθέσουμε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Θα περάσει λοιπόν ο αριθμός εκεί και ας αντιμετωπίσουν οι ίδιοι και τα προβλήματα που θα έχουν από τη λειτουργία τους και τις κοινωνικές αντιδράσεις».

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Λοβέρδος : Ο αριθμός των εισακτέων θα ορίζεται από τα ίδια τα Πανεπιστήμια

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format