Κρίσιμη η κατάσταση για το ΤΕΙ Αθήνας λόγω αύξησης των νεοεισαχθέντων


Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Αθήνας, λόγω της υπέρμετρης αύξησης των νεοεισαχθέντων και μετεγγραφόμενων φοιτητών, διότι υπάρχει έλλεψη σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, τα οποία απαιτούν κατάτμηση τμημάτων. Αυτό οδηγεί σε ραγδαία αύξηση των ωρών σε Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα του υψηλού κόστους των αναλώσιμων υλικών ή άλλων λειτουργικών αναγκών (σίτιση, θέρμανση, λογαριασμοί κοινοχρήστων), απαραίτητα αγαθά δηλαδή για την εκπαίδευση των σπουδαστών.

Πιο συγκεκριμένα, το ΤΕΙ Αθήνας ανακοίνωσε τα ακόλουθα για την κατάσταση που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή στο Ίδρυμα:

  • Φετός, ο αριθμός των εισακτέων έφτασε τους 3.846 φοιτητές, σε αντίθεση με τους 2.750 που εισήχθησαν το περσινό ακαδημαϊκό έτος. Βέβαια, ο συνολικός αριθμός των νεοεισαχθέντων σπουδαστών φτάνει τους 5.000, λόγω των 1.100 περίπου φοιτητών που προστέθηκαν λόγω μεταφοράς θέσεως.
  • Η κατάσταση κρίνεται μη διαχειρίσιμη. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και την προσαρμογή του ΤΕΙ στην κατάσταση αυτή, ζητούν οικονομική ενίσχυση από το Υπουργέιο Παιδείας, δηλαδή το πόσο των 1.950€ για κάθε φοιτητή για τα επόμενα τέσσερα ακαδημαϊκά έτη.
  • Το ΤΕΙ Αθήνας έχει τη θέληση να διατηρήσει την προσφορά της ποιοτικής εκπαίδευσης, έχει, επίσης, ανάγκη από ενίσχυση του προσωπικού (ΕΠ, ΔΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ) των υποδομών και των πόρων του.
  • Να σημειωθεί ότι, από το 2008 έως και 30 Οκτωβρίου 2014, λόγω συνταξιοδότησης και διαθεσιμότητας, έχουν αποχωρήσει 135 μέλη Δοικητικού προσωπικού και 37 μέλη ΕΤΠ και ΤΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Κρίσιμη η κατάσταση για το ΤΕΙ Αθήνας λόγω αύξησης των νεοεισαχθέντων

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format