Τεταμένο κλίμα για τα Πανεπιστήμια εν όψει Πολυτεχνείου


Σκηνικό έντασης εξακολουθεί να επικρατεί στο χώρο των Πανεπιστημίων, λόγω των αυστηρών μέτρων που προχώρησαν οι πρυτανικές αρχές υπό το φόβο καταλήψεων ενόψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μετά χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν τόσο στη Νομική το πρωί, όσο και το βράδυ στο Πολυτεχνείο, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Τετάρτης οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Οικονομικού ζήτησαν τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο ΕΚΠΑ η διοίκηση του ιδρύματος είχε ενημερωθεί για την απόφαση φοιτητών της Νομικής Σχολής να προχωρήσουν σε κατάληψη και έτσι αποφάσισαν να κλείσουν η σχολή και η πρυτανεία.

Το πρωί μία ομάδα φοιτητών επιχείρησε να μπει στη Νομική, αλλά τους εμπόδισαν τα ΜΑΤ. Ακολούθησαν επεισόδια και συμπλοκές φοιτητών με αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα δύο φοιτητές από το Οικονομικό της Νομικής να βρεθούν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στον παράδρομο της Ακαδημίας, όπου ομάδες αντίπαλων φοιτητικών παρατάξεων διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, χωρίς όμως άλλα παρατράγουδα.

Χθες το απόγευμα περίπου 3.000 φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή -με μικροεντάσεις στο ύψος της Νομικής- και στη συνέχεια κατέληξαν στο Πολυτεχνείο.

Εκεί, περίπου 300 άτομα προσπάθησαν να εισβάλλουν στον χώρο του ιδρύματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο απώθησαν το πλήθος κι έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Στη συνέχεια περίπου 200 άτομα κατευθύνθηκαν προς την ΑΣΟΕΕ.

Δείτε επίσης: Οι φοιτητές του ΑΠΘ προχωρούν σε κατάληψη

 

Πηγή: ethnos.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τεταμένο κλίμα για τα Πανεπιστήμια εν όψει Πολυτεχνείου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format