Απέκτησαν πρόσβαση οι μαθητές της Β΄ λυκείου στην Τράπεζα Θεμάτων


Οι μαθητές της Β΄ λυκείου έχουν, πλέον, πρόσβαση στα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, στα οποία θα εξεταστούν στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς , με σκοπό τη σωστή προετοιμασία τους για αυτές.

Το άνοιγμα της Τράπεζας Θεμάτων ήταν ένα αίτημα, όχι μόνο των μαθητών, αλλά και των καθηγητών,καθώς το προηγούμενο σχολικό έτος είχαν στη διάθεσή τους μόνο 3 μέρες για την μελέτη των θεμάτων και την προσαρμογή των δικών τους θεμάτων σε αυτά.

Στην Τράπεζα θεμάτων εμπεριέχονται θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-2015 της Α΄ και Β΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ και Β΄ τάξης των ειδικών τύπων Λυκείων καθώς και της Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ.

Πώς γινεται η αξιολόγηση των θεμάτων;

Για την Α΄ Λυκείου, η εκπιαδευτική κοινότητα αποστέλλει νέα θέματα προς αξιολόγηση από τις αρμόδιες Επιστημονικές Επιτροπές, ώστε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς να πραγματοποιείται ανανέωση και εμπλουτισμός των ήδη υπάρχοντων θεμάτων έως ότου καλυφθεί όλη η διδακτέα ύλη.

Για τους ειδικούς τύπους λυκείων, όπως είναι τα Καλλιτεχνικά και τα Μουσικά, για τα περισσότερα μαθήματα θα αντλούνται θέματα από αυτά του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ.

Τέλος, για την Β΄ τάξη του λυκείου, θα ανακοινωθεί υπουργική απόφαση μέχρι το τέλος του μήνα για τη ρύθμιση κάποιων λεπτομερειών του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως είναι για παράδειγμα η κατανομή των Τμημάτων των Ιδρυμάτων κ.α.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την Εκπαίδευση ΕΔΩ

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Απέκτησαν πρόσβαση οι μαθητές της Β΄ λυκείου στην Τράπεζα Θεμάτων

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format