Μάθημα πανεπιστημιακού επιπέδου για στελέχη υδατοδρομίων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά


Εναν εξειδικευμένο κύκλο σπουδών για την κατάρτιση στελεχών υδατοδρομίων δημιουργεί το Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes.

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πειραιά εισάγει στο πρόγραμμά του τον κύκλο «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση», που φιλοδοξεί να προσφέρει στην αγορά των μεταφορών στελέχη που θα έχουν εξειδικευτεί στην λειτουργία και τη διαχείριση υδατοδρομίων.

Θα περιλαμβάνει έξι δίωρες διαλέξεις και η έναρξή του αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Η εταιρεία από την πλευρά της προωθεί συνεργασία και με πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κύπρο όπου προωθείται ο νέος κλάδος σπουδών στην Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Aviation Management).

«Αυτή η συνεργασία είναι μια καλή ευκαιρία, επωφελής για τους φοιτητές μας αλλά και τον νέο τομέα των μεταφορών μέσω υδροπλάνων. Συνεργαζόμενοι, Πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, μπορούμε να καταστήσουμε δυνατή την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος αλλά και να σχεδιάσουμε δημιουργικά το μέλλον στους τομείς που πρέπει να αναπτύξουμε», είπε ο καθηγητής του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Κ.Χλωμούδης.

Οταν αναπτυχθεί πλήρως το δίκτυο των υδατοδρομίων και των δρομολογίων με υδροπλάνα σε Ελλάδα και γειτονικές χώρες, «θα ξεπερνάει σε έσοδα το 1 δισ. ευρώ … τα έσοδα θα έχουν αυξητική τάση χωρίς να επηρεάζονται από ύφεση και οικονομική κρίση. Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για νέους εργαζόμενους στα εκατό και πλέον υδατοδρόμια αλλά και στις εταιρείες υδροπλάνων που θα επιχειρούν», εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Πηγή: ethnos.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Μάθημα πανεπιστημιακού επιπέδου για στελέχη υδατοδρομίων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format