Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας για την καθαριότητα στο ΕΚΠΑ


Σε απάντηση σε πρόσφατη ερώτηση της Βουλευτού του ΚΚΕ, Λ. Κανέλη, περί λήψεως μέτρων για την καθαριότητα των ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας, ο Υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, δήλωσε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος, η πολιτεία έχει συγκεκριμένα όρια για παρέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε την γραπτή απάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Φορτσάκη, στην οποία αναγράφεται ότι “Ουδέποτε έγινε καταγγελία για λοιμώξεις και μεταδιδόμενες μολυσματικές ασθένειες στο ΕΚΠΑ, ενώ ειδικοί καθηγητές γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν συντρέχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.”.

Ο Υπουργός συμπλήρωσε πως λόγω νομοθετικών προβλημάτων δεν έχουν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας 14.000.000 για την αντιμετώπιση λειτουργιών θεμάτων στην Παιδεία, ένα από τα οποία είναι η καθαριότητα του ΕΚΠΑ.

Τέλος, δήλωσε ότι σε αντίστοιχο λειτουργικό πρόβλημα που ήρθε αντιμέτωπο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τη Λέσχη Σίτισης των σπουδαστών, έγινε νομοθετική ρύθμιση και όλα έληξαν αισιόδοξα.

Η κ. Κανέλη ανταπάντησε ότι το πρόβλημα αυτό της καθαριότητας δεν πρέπει να φτάσει στο επίπεδο ασθένειας κάποιου φοιτητή ή υπαλλήλου του πανεπιστημίου και ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δίνει από τη μία συγχαρητήρια στον κ. Φορτσάκη για το έργο του στο ΕΚΠΑ και από την άλλη να μην ασχολείται με τα θέματα του Ιδρύματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας για την καθαριότητα στο ΕΚΠΑ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format