ΕΜΠ και ΕΚΠΑ θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω των μετεγγραφών


Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους Κοσμήτορες των Σχολών, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γ. Γκόλιας, δήλωσε ότι «Κύριε υπουργέ, στο ΕΜΠ, το «κύμα» μετεγγραφών προς το Ιδρυμά μας, δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα».

Δόθηκαν επίσης στοιχεία που αποδεικνύουν την κατάσταση αυτή, δηλαδή:

  • Φέτος εισήχθησαν στο ΕΜΠ 1325 πρωτοετείς φοιτητές, ενώ έρχονται στο Ιδρυμα , μέσω μετεγγραφών, κατηγοριών αθλητών (κ.α) και κατατακτήριων εξετάσεων αλλοι 900 φοιτητές.
  • Στο πρώτο έτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων, οι εισακτέοι ήταν 225 και μαζί με τις μετεγγραφές ο αριθμός των σπουδαστών θα ανέλθει στους 550.
  • Στο τμήμα Αρχιτεκτόνων οι 150 εισακτέοι πρωτοτείς θα γίνουν 300.
  • Στο τμήμα Μηχανολόγων οι 125 εισακτέοι θα γίνουν 300.
  • Στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών οι 150 θα γίνουν περίπου 310.

Επίσης, ο κ. Γκόλιας ζήτησε από τον υπουργό οικονομική στήριξη για την αγορά περισσότερων αναλώσυμων υλικών και τη δημιουργία νέων αιθουσών,καθώς και την πρόσληψη επιπλεόν διδασκόντων, ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της υποβάθμισης των σπουδών του Ιδρύματος. Έφτασε και στο σημείο να ζητήσει ακόμα και την κατάργηση του θεσμού των μετεγγραφών.

Ο κ. Λοβέρδος, με τη σειρά του, του απάντησε ότι θα κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα του ΕΜΠ, ενώ σε υπουργική απόφαση γράφτηκε ότι «αποφασίστηκε να παρθούν ειδικά μέτρα στήριξης του Ιδρύματος».

Αντίστοιχη κατάσταση συμβαίνει και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διότι σε σχολές αυξημένης ζήτησης (Νομική, Ιατρική κ.α.) ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών έχει διπλασιαστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για τις Μετεγγραφές ΕΔΩ

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

ΕΜΠ και ΕΚΠΑ θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω των μετεγγραφών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format