Πρυτανεία ΕΚΠΑ: “Η δημοκρατική νομιμότητα επιβλήθηκε”


Με τη διακριτική αστυνομική επιτήρηση του περιβάλλοντος χώρου του Πανεπιστημίου , και με συγκεκριμένη “λίστα” ονομάτων για την είσοδο στο Ίδρυμα, συνεδρίασε σήμερα Σάββατο, στο κεντρικό κτίριο στα Προπύλαια, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς διακοπές, ενώ έξω από το κτίριο ήταν συγκεντρωμένοι μια ομάδα 40 φοιτητών.

Μετά τη συνεδρίαση η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο “Η δημοκρατική νομιμότητα επιβλήθηκε”.

Στην ανακοίνωση η Πρυτανεία τονίζει τα εξής:

  • Συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στο κεντρικό κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, η οποία είχε βίαια διακοπεί με την εισβολή ομάδας φοιτητών την Πέμπτη 30/10. Αυτή την φορά θεωρήθηκε σκόπιμη η διακριτική αστυνομική επιτήρηση του περιβάλλοντος χώρου του Πανεπιστημίου ώστε να αποφευχθεί επανάληψη της γνωστής απαράδεκτης κατάστασης.
  • Η Σύγκλητος ενημερώθηκε, συζήτησε και αποφάσισε για σειρά εκκρεμούντων θεμάτων του Πανεπιστημίου όπως η φύλαξη και η καθαριότητα, το πρόβλημα των μετεγγραφών και των φοιτητών πολυχρόνιας φοίτησης, η τρέχουσα πραγματικότητα του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου και οι δέουσες ενέργειες για την εξυγίανση της λειτουργίας του, ποικίλα άλλα ζητήματα ακαδημαϊκού, οργανωτικού και οικονομικού περιεχομένου.
  • Γενική ήταν μεταξύ των συμμετασχόντων συγκλητικών η αίσθηση ότι το Ίδρυμα ανακτά τον ρυθμό του και επαναλαμβάνει την πορεία του προς τα εμπρός, παρά τις αντιδράσεις των όσων εραστών του τέλματος ή της οπισθοδρόμησης, αλλά σε απόλυτη συμφωνία με το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας και των φοιτητών μας.
  • Παραμένει σταθερή η πρόσκληση των Πρυτανικών Αρχών προς τους φοιτητικούς συλλόγους να καταθέσουν, όποτε το επιθυμούν, γραπτώς στην Πρυτανεία αιτήματα ή προτάσεις τους που θα εξετασθούν πάντοτε με εποικοδομητικό και ρεαλιστικό πνεύμα.
  • Αταλάντευτα πιστοί στις δημοκρατικές αρχές και τους νόμους της πολιτείας, καλούμε την τελευταία να επιδείξει απέναντι στο μαχόμενο για την ουσιαστική πρόοδο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη στοργή της οποίας την έλλειψη έχουμε στο παρελθόν επανειλημμένα βιώσει.

ekpa-mat3 ekpa-mat7 ekpa-mat12 ekpa-mat-13 ekpa-mat-17 ekpa-mat18 ekpa-mat-19 fortsakis-10

Φωτό: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πηγή : esos.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Πρυτανεία ΕΚΠΑ: “Η δημοκρατική νομιμότητα επιβλήθηκε”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format