Αφιέρωμα του MyStudentPass.gr στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο


Το ΕΑΠ ανοίκει στα αυτοτελή και αυτοδοοικούμενα Πανεπιστήμια της χώρας μας και, στόχος του είναι η εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας.Επιπλέον, στις αποστολές του εντάσσεται η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, καθώς και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο πεδίο της μετάδοσης της γνώσης από απόσταση.

Καινοτομίες

Το ΕΑΠ είναι δημόσιο πανεπιστήμιο, ισάξιο με τα υπόλοιπα Α.Ε.Ι της Ελλάδας και παρέχει στους αποφοίτους του όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που προβλέπονται στη νομοθεσία της χώρας.

Με το Ν.2552/97 εισάγονται επτά βασικές καινοτομίες :

1. Η προσφορά των σπουδών, αποκλειστικά με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
2. Η εφαρμογή του αρθρωτού συστήματος και η αντικατάσταση του Τμήματος από το ευέλικτο σχήμα του “Προγράμματος Σπουδών”, που μπορεί εύκολα να μεταβάλλεται ανάλογα με τις εκάστοτε κοινωνικές και μορφωτικές ανάγκες.
3. Η πιστοποίηση των σπουδών σε 5 διαφορετικά επίπεδα, που καλύπτουν το χώρο από τη μεταδευτεροβάθμια επιμόρφωση έως το διδακτορικό δίπλωμα.
4. Η ίδρυση Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας.
5. Η ίδρυση Μονάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης.
6. Η απλούστευση της διοικητικής δομής με την κατάργηση του πρυτανικού συμβουλίου και τη θεσμοθέτηση ολιγάριθμης αλλά αντιπροσωπευτικής Συγκλήτου.
7. Ο καθορισμός ως βασικής λειτουργικής μονάδας του ΕΑΠ της Θεματικής Ενότητας, που καλύπτει ένα διακεκριμένο αντικείμενο σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Κάθε Θ.Ε. περιλαμβάνει ύλη, που αντιστοιχεί σε τρία εξαμηνιαία μαθήματα των ελληνικών Α.Ε.Ι.

Σχολές και Προγράμματα

Τα τμήματα-σχολές που περιλαμβάνει το ΕΑΠ χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με το περιεχόμενό τους.Αυτές είναι :

1) Ανθρωπιστικών Σπουδών
2) Κοινωνικών Επιστημών
3) Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
4) Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών

Διαδικτυακή Πύλη

Το ΕΑΠ προσφέρει στους φοιτητές του και την ονομαζόμενη «Διαδικτυακή Πύλη» ( http://online.eap.gr/ ), μέσα από την οποία έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, Ψηφιακό Διδακτικό Υλικό αλλά και γενικότερες πληροφορίες.

Πρόγραμμα Σπουδών ΕΑΠ 2014-2015

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 το Ε.Α.Π. προσφέρει 6 Προπτυχιακά (4.790 θέσεις) και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (5.210 θέσεις).Οι προϋποθέσεις εισαγωγής αναγράφονται στον εξής σύνδεσμο : http://www.eap.gr/eisagogi_2015_2016/requirements/requirements.htm και δεν αναφέρονται σε Α.Μ.Ε.Α ή μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού Α.Τ.Ε.Ι.

Υποβολή αιτήσεων : http://www.eap.gr/eisagogi_2015_2016/instructions.htm

Πρόγραμμα Σπουδών ΕΑΠ 2014-2015 για Α.Μ.Ε.Α

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στο Ε.Α.Π. θα εισαχθούν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες εκτός των θέσεων που προκηρύχτηκαν σε κάθε Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, σε ποσοστό 5% (240 θέσεις).Όροι και προϋποθέσεις εισαγωγής : http://www.eap.gr/eisagogi_2015_2016/requirements/requirements_amea.htm

Υποβολή αιτήσεων : http://www.eap.gr/eisagogi_2015_2016/instructions_amea.htm

**Σημειώνεται ότι, καί για τις δύο περιπτώσεις, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από την 1/11/2014 εως τη 10/12/2014**

Γενικά

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς, τα προγράμματα σπουδών και κάθε άλλη απορία-πληροφορία επισκεφθείτε το site του ΕΑΠ ( http://www.eap.gr/index.php ).

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Αφιέρωμα του MyStudentPass.gr στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format