Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την ολοκλήρωση των μετεγγραφών


Σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοτπικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, μίλησε ανάμεσα σε άλλα και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μετεγγραφών και για την εγγραφή φοιτητή με αναπηρία με δική του παρέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε τις αιτήσεις μετεγγραφών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, τα οποία από την ημέρα που θα τις παραλάβουν έχουν 5 μέρες προθεσμία να βγάλουν ανακοίνωση,ώστε οι υποψήφιοι να καταθέσουν τα απαραίτητα διαιολογητικά.

Επιπλέον, επιθυμεί η όλη διαδικασία της ταξινόμησης αυτής να έχει τελειώσει μέχρι τις 10 πρώτες μέρες του Νοέμβρη,με σκοπό να μην χαθεί το πρώτο εξάμηνο των πρωτοετών υποφήφιων για μετεγγραφή φοιτητών.

Για τον τυφλό φοιτητή, οποίος εγγράφτηκε στο τμήμα εισαγωγής του με παρέμβαση του ίδιου, ο κ.Λοβέρδος δήλωσε: “Έγινε αυτό γιατί το είχαμε υποσχεθεί τότε στο νεαρό φοιτητή. Κατ’ αρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω κ. Αυτιά γιατί εσείς με ενημερώσατε. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο τον κ. Σίμο Δανιηλίδη ο οποίος με ενημέρωσε για λεπτομέρειες του θέματος και σε αυτόν οφείλουμε οι πιο πολλοί και την ενημέρωσή μας, αλλά και την Άμεση Δράση. Να πω στους τηλεθεατές ότι υπήρχε ρύθμιση νόμου που απαγόρευε σε άτομα με ειδικές ανάγκες να μπαίνουν σε ορισμένες σχολές που έχουν εργαστήρια και τα οποία έχουν μια επικινδυνότητα, δεν θυμάμαι πως ακριβώς ήταν η διάταξη, την καταργήσαμε την διάταξη αυτή, η οποία κρατούσε από το παρελθόν. Απορώ πώς την κρατούσαν στη ζωή πολύ ευαίσθητοι πρυτάνεις, κατά τα άλλα και την κρατούσαν στη ζωή και δεν είχαν εκφράσει διαμαρτυρίες. Την καταργήσαμε. Στο νεαρό φοιτητή που έχετε στην οθόνη σας, πρότειναν αντί του φυσικού του πρότειναν να πάει στο μαθηματικό. Ενώ είναι ταλαντούχος στη φυσική με παγκόσμιες δυνατότητες, έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, έχει κερδίσει. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ο νεαρός δεν ήθελε και καλά έκανε. Επέμενε και νίκησε.”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Επιμέλεια : Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την ολοκλήρωση των μετεγγραφών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format