Την Πέμπτη στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι καταστάσεις για τις μετεγγραφές 2014/15


Στις 12.848 διαμορφώνεται ο τελικός αριθμός των αιτήσεων των φοιτητών για μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στον ALPHA FM. O συνολικός αριθμός των κωδικών που δόθηκαν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν 13.428 αλλά 580 φοιτητές δεν κατάθεσαν τελικά αίτηση.

Ο αριθμός των μετεγγραφών θα είναι μικρότερος καθώς στην κατηγορία των οικονομικών κριτηρίων υπάρχει το όριο του 10% επί των εισακτέων. Αν λάβουμε υπόψη μας στοιχεία που παραθέτει η «Καθημερινή» εκτιμούμε ότι ο αριθμός των μετεγγραφών θα φθάσει περίπου στις 11.500.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτήσεων είναι αρκετά μικρότερος από τις 20-25.000 που είχαν ακουστεί κατά καιρούς ο Υπουργός δεν άφησε παράθυρο για διεύρυνση του δικαιώματος και στην κατηγορία του 10% καθώς δήλωσε ότι ο νόμος της 4ης Μαΐου τους απέκλειε ενώ ο αριθμός των 13.000 αιτήσεων είναι πάρα πολύ μεγάλος αν και διαχειρίσιμος.

Την Πέμπτη, θα αποσταλούν, από το υπουργείο Παιδείας προς τις Σχολές/Τμήματα, οι πίνακες των αιτουμένων, με την παράκληση να γίνει όσο πιο γρήγορα η διαδικασία, ώστε να ακολουθήσει σύντομα η μεταφορά των δικαιούχων φοιτητών.

Πηγή:foititikanea.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Την Πέμπτη στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι καταστάσεις για τις μετεγγραφές 2014/15

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format