Απάντηση του Α. Λοβέρδου για την άσκηση επαγγέλματος στους σπουδαστές της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.


Σε απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Α. Λοβέρδου, στην ερώτηση με θέμα : ” Άσκηση επαγγέλματος του Πολιτικού Μηχανικού από πτυχιούχους του Τμήματος Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ” του Βουλευτή Σπυρίδων Ταλιαδούρου, αναφέρεται ότι το πτυχίο που χορηγούν τα Τμήματα της σχολής αυτής παρέχει δικαίωμα διδιασκαλίας στην ειδικότητα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ανώ αποτελεί και πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα ισότιμο με αυτά των Τ.Ε.Ι.

Πιο αναλυτικά, αν ο φοιτητής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. δηλώσει με Υπεύθυνη Δήλωση ότι επιθυμεί να σπουδάσει 8 εξάμηνα, τότε θα αποκτήσει πτυχίο που του προσφέρει μόνο την ειδικότητα του εκπαιδευτικού. Αν, όμως, δηλώσει με τον ίδιο τρόπο ότι επιθυμεί τα σπουδάσει 10 εξάμηνα, τότε θα αποκτήσει και τις δύο ειδικότητες.

Επιπλέον, ο Υπουργός δήλωσε ότι οι ειδικότεροι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης επαγγέλματος ρυθμίζονται από ειδικές διατάξεις που προκαλούνται κάθε φορά από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, δηλαδή τα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, άρα δεν είναι στο χέρι του να πάρει κάποια απόφαση πάνω στι θέμα αυτό.

Γράφει : ‘Εφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Απάντηση του Α. Λοβέρδου για την άσκηση επαγγέλματος στους σπουδαστές της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format