Νέο «λουκέτο» σε Κολλέγια και ΙΕΚ


Οι γονείς χάνουν τις προκαταβολές – Οι σπουδαστές μετακινούνται στα δημόσια ΙΕΚ

«Λουκέτο» μπαίνει αύριο στα Κολλέγια και τα Ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία.

Οι γονείς χάνουν τόσο την προκαταβολή όσο και τα δίδακτρα που έχουν καταβάλει.

Οι δε σπουδαστές μετεγγράφονται στα δημόσια ΙΕΚ.

Το ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Παιδείας είπε στους Βουλευτές ότι:

Α. Είχαμε προειδοποιήσει ότι έχουμε ένα κατάλογο με τα Κολλέγια και ΙΕΚ που χρωστούν στο ΙΚΑ και δεν έχουν ρυθμίσει οφειλές τους.

Β. Δεν ίδρωσε το αυτί τους.

Γ. Μετά από 15 ημέρες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Στύλιος έστειλε επιστολές, στον καθένα ξεχωριστά και μπήκε προθεσμία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι χθες.

Δ. Έχω τα ονόματά αυτών που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους.

Ε. Έχω και τα ονόματα τριών που ρύθμισαν τις οφειλές τους.

Ζ. Είναι αμφιλεγόμενο, όμως αν μπορούν, να το κάνουν όπως γινόταν παλαιότερα.

Η. Δεν μπορεί να λειτουργεί ο καθένας με τον τρόπο που θέλει.

Θ. Ανακοινώνουμε σήμερα ότι παρά το γεγονός ότι αφορά γνωστές επιχειρήσεις από αύριο διαμορφώνουμε τις πράξεις για το κλείσιμό τους.

Ι. Οι φοιτητές τους θα διοχετευτούν δωρεάν στα δημόσια ΙΕΚ, όπως κάναμε και με τους φοιτητές του κολλεγίου που ήδη έχουμε κλείσει. Τους είχαμε προειδοποιήσει.

Κ. Είχαμε προειδοποιήσει και τους γονείς.

Λ. Είχαμε πει προσέξτε που δίνετε τα λεφτά σας

Μ.Επειδή μπορεί να τύχει να φωτογραφηθούμε με ανθρώπους του χώρου, οι παλαιοί υπουργοί το έχουν κάνει, πλέον ξέρουμε ότι αυτοί που θα είναι κοντά μας δεν θα ελέγχονται για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ή για υποθέσεις που αφορούν την δικαιοσύνη.

Ν. Υπάρχουν, όμως, και ρυθμίσεις για χρέη άνω των 5 εκατ. ευρώ με δόση 160 ευρώ το μήνα. Αυτοί θα πληρώνουν και όταν εμείς δεν θα είμαστε στη ζωή. Αυτό είναι παράνομη κρατική επιχορήγηση. Ελεγχόμαστε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γι’ αυτό. Καταθέτω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικό έγγραφο που μας στάλθηκε. Ελέγχεται η χώρα για παράνομη κρατική ενίσχυση επιχειρήσεων. Επιφυλασσόμενοι τις επόμενες ημέρες για κάθε μία από αυτές τις επιχειρήσεις να κάνουμε την πράξη διακοπής λειτουργίας, θα είμαστε εδώ την επόμενη εβδομάδα και έχουμε στη διάθεσή σας όλα τα έγγραφα. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε πόντο, για όσους χρησιμοποιούσαν τέτοια μέσα».

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατόπιν προσκλήσεως από τον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, δηλαδή έδωσε στη δημοσιότητα, την επιστολή που απέστειλε ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος και σε αυτή εμπεριέχονται όλα τα στοιχεία των κολλεγίων στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός στην ομιλία του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Θέλουμε μια συγκεκριμένη εικόνα, διότι πραγματικά θέλουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς υπάρχει. Εφόσον το ανακοινώνει ο κ. υπουργός με τέτοια έμφαση στην εθνική αντιπροσωπεία και καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα, θέλουμε την πλήρη ενημέρωση.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ(Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα γίνει τοποθέτηση από τον υπουργό κατά την διάρκεια της συζήτησης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ(Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θέλετε τα ονόματα, τα οποία αποστείλαμε με τις επιστολές;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Ακριβώς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ(Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Πάρτε τα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Αυτό το έγγραφο. Ευχαριστούμε πολύ!

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ (Ειδική Αγορήτρια του Κ.Κ.Ε.): Κύριε υπουργέ, κρατάμε τις υποσχέσεις που δώσατε. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ(Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν είναι υπόσχεση. Είναι εφαρμοζόμενη ήδη πολιτική.

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ (Ειδική Αγορήτρια του Κ.Κ.Ε.): Σε ό,τι αφορά την ρύθμιση οφειλών των επιχειρηματιών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, κ κ.λπ., ελπίζω να γίνει μέχρι τέλος, διότι έχουν έρθει κυβερνητικές τροπολογίες που διευκολύνουν, όχι απλώς ρυθμίσεις, αλλά απαλλαγές και να φέρνουν φορολογικές ενημερότητες χωρίς να έχουν πληρώσει δεκάρα τσακιστή. Μάλιστα, βάζοντας «μπροστά» τους εργαζόμενους ότι πρέπει να ψηφισθεί, δηλαδή, δημιουργώντας εκβιαστικά διλλήματα. Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» να μην μείνει πυροτέχνημα.

Πηγή:esos.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Νέο «λουκέτο» σε Κολλέγια και ΙΕΚ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format