Δεν επιθυμεί την διαγραφή φοιτητών το ΑΠΘ


Η Σύγκλητος του ΑΠΘ σχετικά με το θέμα των διαγραφών ότι δεν επιθυμεί να αφαιρεθεί από κανένα φοιτητή του Ιδρύματος που ενδιαφέρεται έμπρακτα να ολοκληρώσει σε εύλογο χρόνο τις σπουδές του το δικαίωμα αυτό και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Αυτό αναφέρει η Σύγκλητος του ΑΠΘ σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας σχετικά με τις διαγραφές φοιτητών και σημειώνει:

«Στην κατεύθυνση αυτή, ενημερώνει ότι, εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πρόθεσή τους να επανέλθουν ενεργά στις σπουδές τους, μπορούν οι φοιτητές να υποβάλουν στις Γραμματείες των Τμημάτων μέχρι τη δημοσίευση του Οργανισμού».
Η ανακοίνωση αυτή δεν αφορά τους ενεργούς φοιτητές.

Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία της Συγκλήτου :

Η Σύγκλητος επιθυμεί να ενημερώσει όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ ότι, η πρώτη τακτική συνεδρίαση της για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.

Η Σύγκλητος, όπως και όλα τα συλλογικά διοικητικά όργανα του Πανεπιστημίου, συνεδριάζει -σύμφωνα με τη νομοθεσία- με την παρουσία μόνο των μελών της.

Οι σύλλογοι (εργαζομένων, φοιτητών, διδασκόντων), καθώς και όποια άλλη συλλογική οντότητα, ομάδα ή άτομο επιθυμoύν να ενημερώσουν τα μέλη της Συγκλήτου για κάποιο θέμα ή να θέσουν κάποιο αίτημα, μπορούν να στέλνουν το κείμενο/αίτημα που επιθυμούν στη διεύθυνση sigklitos@auth.gr ή να το καταθέτουν γραπτά στο Πρωτόκολλο του ΑΠΘ. Μπορούν επίσης να το παραδίδουν στο θυρωρείο του Κτιρίου Διοίκησης (ειδικά όταν το Πρωτόκολλο δεν λειτουργεί).

Η Πρυτανεία θα δίνει στα μέλη της Συγκλήτου αντίγραφο όλων των κειμένων/αιτημάτων που κατατίθενται, ώστε να αποφασίζουν επί αυτών.

Οι σύλλογοι, ομάδες ή άτομα που θέλουν να παρουσιάσουν προφορικά το θέμα τους στη Σύγκλητο μπορούν επίσης να καταθέτουν γραπτά ή ηλεκτρονικά το αίτημά τους (αναφέροντας τα στοιχεία του εκπροσώπου που θα μιλήσει και το θέμα, με σύντομη αιτιολόγηση της ανάγκης για προφορική παρουσίαση).

Η Πρυτανεία θα θέτει υπόψη της Συγκλήτου όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα προφορικής παρουσίασης αμέσως μόλις υποβάλλονται και θα ενημερώνει τους ενδιαφερομένους για την έγκριση ή όχι του αιτήματός τους από τη Σύγκλητο.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ καλεί όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να στηρίξουν την παραπάνω διαδικασία, η οποία είναι η μόνη νόμιμη, αλλά και αναβαθμίζει τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων διοίκησης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Πηγή : esos.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Δεν επιθυμεί την διαγραφή φοιτητών το ΑΠΘ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format