Απόκτηση δύο πτυχίων με παράλληλες σπουδές, γιατί όχι;


Μια φρέσκια, για τα ελληνικά δεδομένα ιδεά, έριξε στο τραπέζι της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης. Πρόκειται για τον θεσμό της απόκτησης διπλών πτυχίων από τους φοιτητές, με τις σπουδές να συμβαίνουν παράλληλα.

Ο θεσμός αυτός πραγματοποιείται ήδη σε ιδρύματα του εξωτερικού και δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον φοιτητή, διότι ο χρόνος απόκτησης δύο τίτλων εξειδίκευσης μειώνεται κατά πολύ, λόγω της ταυτόχρονης παρακολούθησης μαθημάτων. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τμήματα από ίδιους ή διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς, ίδιο ή διαφορετικό πανεπιστήμιο, ακόμα και να επιλέξουν ιδρύματα άλλης χώρας!

Με βάση τα λεγόμενα του Πρύτανη, λοιπόν, οι φοιτητές θα διαλέγουν από ένα “πιάτο” σπουδών κι μαθημάτων και θα προβεί σύντομα σε επικοινωνία με τα όργανα του ΕΚΠΑ.

Μέσα από μια τέτοια ενέργεια είναι σίγουρο ότι θα αναπτυχθούν θερμές σχέσεις ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, με αποτέλεσμα την πιθανότητα να δημιουργηθούν τα σωστά θεμέλια για την επέκτασή της και σε άλλες σχολές.

Επιμέλεια : Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Απόκτηση δύο πτυχίων με παράλληλες σπουδές, γιατί όχι;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format